top of page
  • Εικόνα συγγραφέαVale Ntina

Ποικιλία τύπων ραμμάτων κεντήματος. Μάθημα κεντήματος Στιβαρή βελονιά

Έγινε ενημέρωση: 4 Οκτ 2018



Ευθεία βελονιά

Λόγω του γεγονότος ότι η κατεύθυνση της ευθείας βελονιάς μπορεί να είναι αυθαίρετη, χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα είδη κεντήματος ή χρησιμεύει ως βάση για την κατασκευή άλλων βελονιών. Με τη βοήθειά του μπορείτε να κάνετε στρογγυλά ή οκτοπικά φύλλα και πέταλα λουλουδιών σε μοτίβα λουλουδιών. απεικονίζουν τα ζώα και τα πτηνά. να ζωγραφίζετε ένα πορτρέτο ενός απλού, αλλά ένα θεαματικό μονόγραμμα. Χρησιμοποιείται τόσο ως ράμμα πλήρωσης, όσο και ως περιθώριο δημιουργίας. Επίσης, πραγματοποιώντας αυτή τη βελονιά με διαφορετικά μήκη, κατευθύνσεις, κλωστές διαφορετικού πάχους και χρώματος, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά εφέ, να προσθέσετε αντίθεση στο κέντημα και να επιτύχετε ποικιλία σε κεντήματα.


φώτο βελονιάς

Αυτή η εύκολη βελονιά είναι μία από τις παλαιότερες και πιο σημαντικές βελονιά κεντήματος   . Είναι απλό στην εκτέλεση, και ταυτόχρονα αυτή η βελονιά μπορεί να κάνει θαύματα. Αν πρέπει να αντανακλάται, είναι αυτός που είναι το κύριο συστατικό όλων των βελονιών κεντήματος. Εκτελείται σε οποιαδήποτε κατεύθυνση - οριζόντια, κάθετα ή με κάποια γωνία. Μπορεί να γεμίσει, δηλ. είναι γεμάτα με ένα συγκεκριμένο κίνητρο ή γραφική παράσταση κεντήματος, περίγραμμα, ή ενεργούν ως ανεξάρτητοι. Για τις πρώτες μας μελέτες προσπαθήστε να επιλέξετε ένα ύφασμα με ομοιόμορφη δομή, έτσι ώστε να είναι βολικό να μετράτε τα νήματα για πανομοιότυπες ραφές μεγέθους. Είναι επίσης επιθυμητό το ύφασμα να μην είναι πολύ πυκνό. το κέντημα, βάζουμε ένα άλλο νήμα ανάμεσα στα νήματα υφαδιού. Τοποθετούμε το νήμα στο ύφασμα και φέρνουμε τη βελόνα στην επιφάνεια του ιστού στο σημείο Η βελόνα διαπερνά το ύφασμα από την κορυφή προς τα κάτω υπό ορθή γωνία.


Στη συνέχεια, εισάγουμε τη βελόνα από το σημείο 1 στο σημείο 2, όπως φαίνεται στο Σχ.


Αποδεικνύεται μια τέτοια βελονιά:

Αυτή είναι η ευθεία βελονιά μας, σε όλη της τη δόξα. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε μήκος. Ωστόσο, τώρα προσπαθήστε να εκτυπώσετε ραφές του ίδιου μήκους και να διατηρήσετε ίσα διαστήματα. Εκπαιδεύστε μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Έτσι θα μάθετε να εκτελείτε άψογες βελονιές, οι οποίες στο μέλλον θα σας βοηθήσουν να εκτελέσετε εύκολα πολύπλοκες εργασίες.

Τώρα το κατακόρυφο και διαγώνιο. Επίσης περιγράψτε δύο σημεία, τα οποία βρίσκονται τώρα οριζόντια και διαγώνια, και μεταξύ αυτών πραγματοποιούμε ευθείες βελονιές


 

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε όταν εργάζεστε στην τάση του νήματος. Εάν το νήμα είναι έντονα τεντωμένο, τότε το ύφασμα θα τεντωθεί και η εργασία θα φαίνεται παραπλανητική. Αν, αντιθέτως, η ένταση είναι αδύναμη, τότε τα ράμματα θα αποδειχθούν ανώμαλα. Προσπαθήστε να διατηρήσετε ομοιόμορφη ένταση. Με την πάροδο του χρόνου, θα το πάρετε από μόνο του. Επίσης, να παρακολουθείτε πάντοτε την κατάσταση της λανθασμένης πλευράς, δεν θα πρέπει να υπάρχουν μπάλες ή κόμπους. Κεντήματα   θα πρέπει να φαίνεται καθαρά και στις δύο πλευρές. Στην παλιά εποχή, από το δρόμο της λανθασμένης πλευράς του κέντημα, κρίνουν τον πολύ κεντητή πόσο ακριβής ήταν στη ζωή.


Η ζωή δίνεται για καλές πράξεις.

Εργασία: Ακολουθήστε την ευθεία βελονιά με το σύκο. 6, 7, 8. Μην ξεχάσετε να διατηρήσετε το ίδιο μέγεθος βελονιών.

Το κέντημα είναι η δημιουργικότητα. Είναι ένα είδος κεντήματος. Στην ουσία, αυτή η τέχνη είναι να διακοσμήσει το ύφασμα με ράμματα, με τη βοήθεια των οποίων εμφανίζονται απλά σχέδια και πραγματικά αριστουργήματα. Τα ράμματα είναι απλά και πολύπλοκα. Κεντητές αρχάριος θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε τέτοια είδη, όπως το βρόχο «στο Συνδέστε», «καταδιώκεται», «εμπρός βελόνα», «ταμπούρ», «άρθρωση», «κατσίκα» και «κόμπους».

Ράμπα "εμπρόσθια βελόνα"

Βλαστική ραφή

Ράμπα ραβδί


Γαλλικό κόμπο

Ράβδος μεντεσέ

Παπούτσι "κατσίκας"

Βήμα-βήμα εκτέλεση διαφόρων τύπων ραφή στέλεχος

Το ράμμα του μίσχου θεωρείται το παλαιότερο είδος κέντημα και ταυτόχρονα - το πιο εύκολο να εκτελεστεί. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι συνιστάται να αρχίσετε να γνωρίζετε τέτοιου είδους χειροτεχνία.

Κλασική βελονιά μίσχων

Για πρώτη φορά το κέντημα με ραφή μίσχου, μπορείτε να εφαρμόσετε σημεία σημείωσης. Πρέπει αναγκαστικά να βρίσκονται στην ίδια γραμμή, στην ίδια απόσταση μεταξύ τους. Προκειμένου η ραφή να αποδειχθεί όμορφη και ομοιόμορφη, είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσετε σωστά το μήκος της βελονιάς. Εξαρτάται, πρώτα απ 'όλα, από το πλάτος του επιλεγμένου νήματος. Είναι καλύτερο να κάνετε μια βελονιά, το μήκος της οποίας υπερβαίνει το πλάτος του νήματος κατά 4 φορές.


Ευθεία γραμμή - ο ευκολότερος τρόπος για να εκτυπώσετε μια ραφή στέλεχος, και όχι ο μόνος. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια καμπύλη γραμμή, συμπληρώστε την περιοχή σχεδίασης. Διαφορετικές και την κατεύθυνση του κεντήματος: μπορείτε να από τα αριστερά προς τα δεξιά, αλλά μπορείτε - αντίθετα, από πάνω προς τα κάτω ή από κάτω προς τα πάνω, μπορείτε - σε μια γωνία.



Εάν η γραμμή πρέπει να είναι καμπύλη, τα ράμματα είναι ακριβώς τα ίδια όπως και για την ευθεία. Αλλά υπάρχουν πολλές αποχρώσεις. Για να φανεί η ραφή τακτοποιημένη, μπορείτε να κάνετε τα βελονιά λίγο μικρότερα. Και για να έχετε μια ομαλή γραμμή, λυγίστε καλύτερα έτσι ώστε τα βελονιά να "βλέπουν" στο εξωτερικό.

Βίντεο: Βλαστική ραφή

Βιδώστε πίσω τη βελόνα

Η "πίσω βελόνα" είναι ευκολότερη να ράβει από δεξιά προς τα αριστερά. Πρώτα πρέπει να τοποθετήσετε τη βελόνα στο σημείο Α   από τη λάθος πλευρά. Περνώντας το σημείο Γ, βγάζουμε τη βελόνα από τη λάθος πλευρά μέσα από το σημείο   Β. Στη συνέχεια επιστρέφουμε ξανά στην μπροστινή πλευρά στο σημείο Γ, θα πρέπει να βρίσκεται στη μέση της βελονιάς. Βγάζοντας τη βελόνα στην μπροστινή πλευρά, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην διαχωρίσετε το σκέλος.


  Σφίξτε το σπείρωμα για να αφαιρέσετε την περίσσεια του. Αλλά πρέπει να το κάνετε προσεκτικά, ώστε να μην τραβήξετε το μοτίβο. Κάνουμε την επόμενη βελονιά. Για να γίνει αυτό, η βελόνα τραβιέται προς την λάθος πλευρά μέσω του σημείου και επιστρέφει στο μέτωπο μέσω της προηγούμενης οπής - στην περίπτωσή μας, το σημείο Β. Και πάλι, σφίξτε ελαφρά το σπείρωμα, μη επιτρέποντας χαλάρωση.

Βίντεο: Πώς να ράβω πίσω τη βελόνα

Ορισμένα σχήματα απαιτούν την πλήρωση ολόκληρης της περιοχής του μίσχου με ένα πλέξιμο ράμμα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν αξίζει να ξεδιπλώσετε το περίγραμμα της πλατείας με μια ραφή. Το κέντημα συμπληρώνεται σε πολλές σειρές στέλεχος. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε ένα από αυτά πρέπει να ξεκινά από τη μια πλευρά, έτσι ώστε όλες οι ραφές να γίνονται προς μία κατεύθυνση και κάθε σειρά να είναι σφικτή σε σχέση με την προηγούμενη.

Πορτογαλική άρθρωση στελέχους

Υπάρχουν πολλοί τύποι βίαιων χειρολαβών. Εξετάσαμε τα βασικά και πιο περιζήτητα στο κέντημα.



Βίντεο: πορτογαλική βελονιά



Τεχνικές για το κέντημα με ραφή ραβδί

Κατά κανόνα, το κέντημα έγινε με σχέδια με σχέδια σε διάφορα υφάσματα: μετάξι, λινάρι, μαλλί, βαμβάκι. Το ραβδί μπορεί να ραμμένο ευθεία, σε κύκλο ή θραύσμα. Η κατεύθυνση και το πλάτος της ραφής βελονιάς καθορίζεται από τη σύνθεση του κεντήματος. Σε αυτή την περίπτωση, τα μάτια πρέπει πάντα να είναι τα ίδια - αυτό αποτελεί ένδειξη ποιοτικού κέντημα.

Τεχνική για την εκτέλεση κλασικής ραφής ραφής



Έδαφος "με βρόχο"



Προηγμένη ραφή



Στιτς με γούνα



Αλυσίδα Stitch Stitch



Κυρτό ράμμα



Βίντεο: Ουγγρική ράμφος tambour



Διακοσμητική τεχνική κέντημα βελονάκι

Διακοσμητικό βελονάκι βελονάκι έχει ένα άλλο όνομα - κορνίζα κέντημα. Επειδή η κύρια ραφή (και συχνά η μόνη) για την εκτέλεση του έργου είναι μια πανοπλία ή μια αλυσίδα ραφών.


Το κύριο εργαλείο για κέντημα tambour χρησιμοποιώντας χάντρες είναι ένα ειδικό λεπτό γάντζο. Κύριο καθήκον του είναι να περάσει εύκολα από το ύφασμα χωρίς να σχίσει τα νήματα, αλλά να τα σπρώξει μακριά και να κρατήσει με ασφάλεια το νήμα εργασίας ενώ τραβάει τους βρόχους. Ως εκ τούτου, σε αντίθεση με το λεπτό αγκίστρι βελονάκι, αυτό το εργαλείο έχει μια αιχμηρή άκρη. Αρχίζοντας βελόνες όταν mastering τρόπους εργασίας με αυτό συχνά παίρνουν τρυπήματα και να τραυματίσει το δέρμα των δακτύλων. Στο κέντημα γάντζο λαβή έχει επίσης ένα ειδικό δείκτη για τον προσδιορισμό της θέσης των σχισμών τη γλώσσα, και σε πιο έμπειρους και εκκολαπτόμενους κεντητή θα μπορούσε να ελέγχει μια αξιόπιστη συγκράτηση και διατήρηση του νήματος εργασίας από τον αλυσίδας ράμμα.

Τεχνική κατασκευής βελονιάς


Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να συνδέσετε ένα μεγάλο κόμπο στο τέλος του νήματος εργασίας. Το άγκιστρο τροφοδοτείται σε ορθή γωνία προς το ύφασμα από πάνω και το νήμα κέντημα τροφοδοτείται από κάτω, από τη λάθος πλευρά του έργου. Μετά αντλώντας τα πρώτα βρόχους θα πρέπει να τραβήξει απαλά το νήμα εργασίας, έτσι ώστε ο κόμπος δένεται στο άκρο του, έχει μετακινηθεί κοντά στη βάση, εξασφάλιση και κλείδωμα του νήματος κατά την έναρξη των εργασιών. Κρατώντας το νήμα στο αριστερό χέρι και τον άγκιστρο στη σωστή πλευρά, πρέπει να κάνετε μια καθαρή διάτρηση που να απλώνει τα σπειρώματα του βασικού υφάσματος και να χαμηλώσετε το άγκιστρο προς τα κάτω. Σε αυτήν την περίπτωση, η υποδοχή για τη λαβή βρίσκεται στα αριστερά. Ρίχνοντας ένα νήμα στο γάντζο και διασφαλίζοντας ότι είναι μια μέτρια τάση των αριστερών δακτύλων χεριού, περιστρέψτε το εργαλείο γύρω από τον άξονά του, κάνοντας μια πλήρη στροφή αριστερόστροφα. Τραβήξτε έξω το βρόχο νήμα στην μπροστινή πλευρά του έργου και γυρίστε το άγκιστρο ξανά δεξιόστροφα. Και πάλι τρυπήστε το ύφασμα και πιάστε το νήμα εργασίας.

Συνεχώς πραγματοποιώντας διάτρηση, σύλληψη του νήματος και περιστροφή του γάντζου, δημιουργείται μια αλυσίδα βελονιών-θηλιές της ραφής βελονιάς. Εάν το άγκιστρο δεν είναι γυρισμένο, τότε η σχισμή του θα προσκολληθεί και θα σχίσει τα νήματα στημονιού, και θα διαστρωματώσει επίσης το νήμα εργασίας.



Κέντημα Luneville

Οι μοντέρνοι σχεδιαστές και σχεδιαστές δεν παύουν να ισχύουν για αυτό το είδος της κεντητικής εργασίας όταν δημιουργούν τη δουλειά τους. Στη Γαλλία δημιουργήθηκε το διάσημο για όλη την παγκόσμια σχολή κέντημα Luneville του κ. Lessage.



Σε αυτό, ακόμη και ένας αρχάριος τεχνίτης μπορεί να κυριαρχήσει τα βασικά της ιδιοκτησίας ενός βελονάκι βελονάκι και να διακοσμήσει με τη βοήθειά του ρούχα, παπούτσια, τσάντες. Κανένας μεγάλος αριθμός συλλογών μόδας των ρούχων δεν περνάει χωρίς τη συμμετοχή έργων που είναι διακοσμημένα με τη βοήθεια των τεχνών του κέντημα των κεντημάτων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη δημιουργία νυφικών. Αυτό υποδηλώνει ότι αυτό το είδος δημιουργικότητας είναι εξαιρετικά ευέλικτο και απολαμβάνει σταθερή δημοτικότητα, δίνοντας την ευκαιρία να εκφράσει πλήρως το δημιουργικό δυναμικό και να γεμίσει τον όμορφο περιβάλλοντα χώρο.

Βίντεο: Κέντημα βελονιά βελονιά ραβδώσεις



Τύποι και τεχνικές κατασκευής ραφής

Υπάρχουν δύο σχέδια ράψιμο με ραφή. Το πρώτο νήμα αφαιρείται, αφήνοντας ένα σύντομο τέλος. Κάντε μερικές συνηθισμένες βελονιές και, ξεδιπλώνοντας το ύφασμα με λάθος πλευρά, δημιουργήστε το άκρο του νήματος για τις ραφές. Και προχωρούν προς το τέλος.


Η δεύτερη μέθοδος χρησιμοποιείται συνήθως όταν χρειάζεται να επεξεργαστείτε την άκρη ή την εφαρμογή χειροκίνητα. Η βελόνα είναι καρφωμένη πάνω από τη γραμμή ραφών και το άκρο του νήματος έχει απομείνει από την επιφάνεια. Το νήμα που ράβεις πρέπει να τοποθετηθεί στην κορυφή του άκρου, το οποίο είναι ελεύθερο. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να κάνετε την επόμενη βελονιά. Κάντε μερικά ράμματα και βιδώστε το νήμα προς τα έξω. Κάντε ένα άλλο ζευγάρι των μικρών βελονιών στην κορυφή της τελευταίας μακράς βελονιάς. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο το πίσω μέρος του ιστού θα πρέπει να αρπάζεται. Στερεώστε το νήμα. Για να κατανοήσετε καλύτερα την τεχνική μιας τέτοιας ραφής, ανατρέξτε στη φωτογραφία.

Γεμίστε ραφή


Το σχέδιό του έχει ως εξής:

  1. Η βελόνα εμφανίζεται στο κάτω μέρος και μετά περνάει προς τα πάνω με μια εσοχή προς τα δεξιά.

  2. Η βελόνα αφαιρείται κάτω από την πρώτη διάτρηση, το νήμα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το άκρο της βελόνας.

  3. Το νήμα είναι τεντωμένο, πρέπει να είναι πάνω από το νήμα εργασίας και να σφίγγει, κάνοντας έναν βρόχο από κάτω. Συνεχίστε με το ίδιο πνεύμα, τοποθετώντας ραφές του ίδιου ύψους με τα ίδια διαστήματα.

Βαριά ραφή


Εάν χρησιμοποιείτε τέτοιες μεθόδους κεντήματος ως επιφάνεια και richelieu, τότε μια σφιχτή ραφή θα είναι πολύ χρήσιμη για εσάς.

Έτσι, για να εκτελέσετε αυτή τη βελονιά βρόχου, πρέπει:

  1. Τραβήξτε με το χέρι δύο γραμμές στο ύφασμα.

  2. Βάλτε τη βελόνα στο κάτω αριστερό μέρος της γραμμής.

  3. Eagle να μαχαιρώσετε στην ανώτερη γραμμή απέναντι από τον τόπο όπου το βγάλατε και να το φέρτε λίγο πιο δεξιά. Το νήμα πρέπει να περάσει κάτω από το άκρο της βελόνας. Τα ράμματα ράφουν πολύ κοντά το ένα το άλλο.

  4. Για να πάρετε ένα καμπύλο ράμμα, η ραφή είναι ελαφρώς μεγαλύτερη στο κέντρο της καμπύλης και, αντίθετα, μικρότερη.

Κλειστή ραφή



Αναφέρεται στις διακοσμητικές ραφές. Η Nim μπορεί να κόψει όμορφα την άκρη. Το ραβδί ξεκινά από το κάτω μέρος στα αριστερά, τραβώντας μια βελόνα στην πάνω γραμμή. Τραβήξτε πίσω, παίρνοντας μια βελονιά με μια αριστερή όψη κλίση. Τραβήξτε έξω το νήμα και κολλήστε τη βελόνα στο άνω σημείο της βελονιάς του προηγούμενου. Μια βελονιά αποκτάται με μια δεξιά κλίση, φτιαγμένη με τη μορφή ενός τριγώνου. Το νήμα είναι τεντωμένο, ολοκληρώνεται η πρώτη βελονιά και αφήνεται κάτω από το άκρο της βελόνας.


Αυτές οι χειροκίνητες ραφές χρησιμοποιούνται όταν είναι απαραίτητο να διακοσμήσετε το περίπτερο. Στη συνέχεια εκτελείται από μια συνηθισμένη σειρά. Και αν χρειάζεται να γεμίσετε σχέδια, τότε σε πολλές σειρές. Για την εφαρμογή του:

  1. Σπρώξτε τη βελόνα στην κάτω άκρη προς τα αριστερά και σύρετέ την προς τα δεξιά στην κορυφαία γραμμή. Η βελόνα πρέπει να εμφανίζεται στην κάτω γραμμή, έχοντας λάβει μια βελονιά με την αριστερή απόκλιση. Το νήμα κρατείται επίσης κάτω από το άκρο της βελόνας.

  2. Προχωρώντας προς τα εμπρός, μετακινήστε τη βελόνα στην αριστερή πλευρά της προηγούμενης βελονιάς και την φέρετε στην κάτω γραμμή, ακριβώς κάτω από το επάνω σημείο της πρώτης βελονιάς. Το νήμα πρέπει να βρίσκεται κάτω από τη βελόνα.


Χρησιμοποιείται κυρίως για την πλήρωση τμημάτων του σχεδίου, καθώς και για τα ευρέα σύνορα. Για να το εκτελέσετε:

  1. Σχεδιάστε τρεις γραμμές με το χέρι στο ύφασμα.

  2. Ξεκινήστε από κάτω αριστερά, κάνοντας μερικές βελονιές με τη μορφή μαρκαρίσματος, το οποίο θα προεξέχει πάνω από τη γραμμή στο κέντρο.

  3. Γυρίστε το ύφασμα 180 ° και κάτω από την πρώτη σειρά το δεύτερο. Σε αυτή την περίπτωση, τα ράμματα της δεύτερης σειράς πρέπει να βρίσκονται μεταξύ των βελονιών της πρώτης σειράς.

Βίντεο: Στιτς βελονιάς

Διαφορετικές τεχνικές για το κέντημα με ράμματα

Δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς μια βελονιά ταπετσαριών όταν κεντίζετε τα τοπία της φύσης με αδιόμορφα περιγράμματα. Το μοτίβο ταιριάζει καλά στο ύφασμα, η ραφή γίνεται ομαλή και ομαλή, η ίδια η εικόνα γίνεται ογκώδης και ανάγλυφη, το κέντημα φαίνεται πλούσιο και πρωτότυπο. Και χάρη στη σφιχτή τοποθέτηση των νημάτων, η ραφή της ταπετσαρίας δεν θα επιτρέψει την τελική εικόνα να μετακινηθεί ή να τεντωθεί.

Κλασική βελονιά θεάτρου

Στην κάτω πλευρά του εμπρόσθιου της βελόνας αποσύρεται στην επάνω δεξιά γωνία του τετραγώνου καμβά, οι νήματα διέρχονται μέσω της τομής στην κάτω αριστερή γωνία του κάτω μέρος της πλάτης και εξάγεται από το αρχικό σημείο.

Για να εκτελέσετε την πρώτη βελονιά σε βίντεο, η βελόνα τεντώνεται από την επάνω δεξιά γωνία του κλωβού στην κάτω αριστερή γωνία. Συνεχίστε να τραβάτε το παχύ σπείρωμα κατά μήκος της ραφής κατά μήκος της διαγώνιας μέχρι το τέλος της πρώτης σειράς. Κατά τη λειτουργία, μην σφίγγετε υπερβολικά τις ίνες, διαφορετικά η γραμμή θα "πάει" και το μοτίβο θα είναι λοξές. Το εσωτερικό της άρθρωσης του γκοβέλιου θα πρέπει επίσης να είναι καθαρό - τα ράμματα μικρά και ίσια.


Γραμμή ταπετσαρίας για αρχάριους με την πρώτη ματιά στην τεχνική της δημιουργίας μπορεί να μοιάζει με κέντημα ημι-σταυρό. Η διαφορά εδώ είναι ότι προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νήμα βελονιά σχέδιο-μωσαϊκό που αποσύρονται από την επάνω δεξιά στην κάτω αριστερή σημείο τομής, και το ήμισυ-cross διαδικασία ραφές παίρνει αρχικά βάση του από την κάτω αριστερή πλευρά της ένα τετράγωνο του υφάσματος και περνά μέσα από το άνω δεξιά γωνία.

Πώς να κεντώσετε ένα ράμμα



Πώς να κεντώσετε ένα ράμμα

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλές ποικιλίες ραφών ταπετσαρίας. Χρησιμοποιούνται για να υπογραμμίσουν μεμονωμένες λεπτομέρειες ή φόντο. Συνδυάστε όμορφα στο ύφασμα ταυτόχρονα πολλούς τύπους βελονιών.

Η λοξή ραφή ραπτικής χρησιμοποιείται για το κεντήματα μεγάλων και μικρών τμημάτων του φόντου της εικόνας. Είναι επίσης κατάλληλο για την πραγματοποίηση μεταβάσεων λεπτομερειών, μοτίβων, μοτίβων διαφορετικών χρωμάτων, από τα οποία αποτελείται και το κέντημα. Οι οριζόντιες σειρές εκτελούνται από δεξιά προς τα αριστερά και από αριστερά προς τα δεξιά.

Πριν από την εργασία ενός κυττάρου καμβά μπορεί να διαιρεθεί σε τέσσερα τεταρτημόρια: η επάνω αριστερή γωνία (σημείο Α), η άνω δεξιά γωνία (σημείο Β), η κάτω αριστερή γωνία (σημείο Β) και κάτω δεξιά γωνία (σημείο D).

Να δημιουργήσει μια σειρά λοξή ραφή μακριά βελόνα αποσύρεται από το σημείο F προς την εμπρόσθια πλευρά της βελονιάς επιστρέφεται μέσα από την ίνα διέρχεται από το σημείο Β Ετσι λαμβάνεται πρώτη διαγώνια βελονιά.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε και πάλι στην μπροστινή πλευρά μέσω του σημείου Β, και ο δρόμος προς το εσωτερικό είναι μέσω του σημείου Α. Με τον τρόπο αυτό, η εργασία γίνεται μέχρι το τέλος της σειράς. Η δεύτερη γραμμή βελονιών αρχίζει να κεντρίζεται με τον ίδιο τρόπο, μόνο στην αντίθετη κατεύθυνση.

Πώς να κεντώ μια επιμήκη ραφή


Όταν δημιουργείτε στοιχεία φόντου, μεγάλα αντικείμενα ή άλλες πρόσθετες υφές, χρησιμοποιήστε μια επιμήκη ραφή ραπτικής. Αυτή η τεχνική κεντήματος σας επιτρέπει να αλλάξετε την κλίση των βελονιών, καθιστώντας τη γωνία περισσότερο ή λιγότερο μεγάλη. Οι βελονιές τοποθετούνται το ένα κάτω στο άλλο και συνεχίζουν να κεντρίζουν προς τα δεξιά ή προς τα πίσω.

Η ιδιαιτερότητα της διαδικασίας είναι ότι το νήμα καταλαμβάνει όχι ένα κελί του καμβά, αλλά δύο άνω σημεία ταυτόχρονα. Από το δεξιό άνω τμήμα, σύρετε μια γραμμή μέσα από ένα τμήμα προς την κάτω αριστερή γωνία και συνεχίστε να το κεντίζετε με αυτό τον τρόπο στο τέλος της πρώτης και όλων των επόμενων σειρών.   Κατά τη διαδικασία του κέντημα, το νήμα από μαλλί πρέπει να καλύπτει καλά τα τμήματα ιστών και τα νήματα πρέπει να είναι επίπεδα. Κατά τη λειτουργία, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ίνες όχι περισσότερο από τριάντα εκατοστά. Εάν το μήκος είναι μεγαλύτερο, το νήμα μπορεί να χνούσει, να γίνει λεπτότερο και να γεμίσει το σχέδιο με καθαρά κελιά.

Πώς να κεντώ μια ευθεία ραφή


Η ευθεία ραφή του γκοβέλιου είναι ιδανική για τη δημιουργία μοτίβων, διαστάσεων ή ορίων για σχέδια. Τα ράμματα τοποθετούνται κατά τον συνήθη τρόπο - από τα δεξιά προς τα αριστερά, με τη μόνη διαφορά ότι οι σειρές δεν είναι λοξές αλλά ακόμη και (οριζόντιες).

Μια μακριά βελόνα εγχέεται μέσα στην επάνω δεξιά γωνία μέσα προς τα έξω και εξάγεται διαμέσου του κάτω δεξιά σημείο, και στη συνέχεια μέσα από το επάνω αριστερή γωνία του κελιού διεξάγεται για να σφραγίσει την παρακέντηση το κάτω αριστερό στο ύφασμα. Η ίδια μέθοδος συνεχίζει να εκτυπώνει όλες τις επόμενες σειρές.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενοί χώροι μεταξύ των κελιών για την ευθεία βελονιά, χρησιμοποιήστε μια λεπτή ίνα σε πολλές προσθήκες ή σηκώστε ένα παχύ μάλλινο νήμα.


Πώς να κεντώ ένα θεαματικό ράμφος



Χάρη σε αυτήν την ποικιλία ραφής ταπετσαρίας, η τεχνική σας επιτρέπει να δώσετε στο τοπίο ή στη νεκρή φύση μια ασυνήθιστη ανακούφιση. Τα ράμματα στη διαδικασία του κεντήματος αγγίζουν το ένα το άλλο, σχηματίζοντας λοξές συμπαγείς γραμμές. Αυτό δίνει πληρότητα και αρμονία στις απομακρυσμένες λεπτομέρειες στο φόντο της εικόνας.

Ενώ κέντημα βελόνα είναι ήδη εξοικειωμένος με τώρα τροφοδοτείται μέσω της κάτω πλευράς της κύριας πλευράς του επάνω δεξιά σημείο, κρατήστε κάτω - προς την κάτω αριστερή γωνία της τομής των νημάτων μέσω ενός μόνο κυττάρου. Η διαδικασία δημιουργίας της δεύτερης σειράς επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά οι άνω και κάτω γραμμές πρέπει να αγγίζουν ο ένας τον άλλον μέσω ενός κυττάρου που λείπει.

Εάν μία άνω διαγώνια ραφή καταλαμβάνει δύο κύτταρα, τόσο χαμηλότερη είναι βελονιά εκτείνεται από ένα πρώτο κυτταρική γραμμή, καταλήγει σε μία δεύτερη πλευρά του πυθμένα κυτταρικής γραμμής. Έτσι, κάθε νέα λωρίδα βελονιών πρέπει υποχρεωτικά να συλλάβει ένα κύτταρο του ιστού της προηγούμενης σειράς. Στη συνέχεια, το κέντημα θα αποδειχθεί όχι μόνο όμορφο, αλλά και ομαλό.

Βίντεο: Κεντήματα στην τεχνική ταπετσαρία


Τύποι ραμμάτων κεντήματος

Οι υφασμένες διακοσμητικές ραφές σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πραγματικό έργο τέχνης στο ύφασμα. Το πρώτο στρώμα βελονιών τοποθετείται κατευθείαν μέσα από το ύφασμα και όλα τα άλλα υφαίνονται στο προηγούμενο σε αρμονία. Μέσα από το ύφασμα περνούν αποκλειστικά κατά μήκος της άκρης. Ο αριθμός των στρωμάτων των υφασμένων ραφών μπορεί να επιλεγεί από οποιονδήποτε, το κύριο πράγμα είναι ότι φαίνονται ενδιαφέροντα, δεν υπάρχει επικάλυψη.

Χαλαρά είναι διακοσμητικές ραφές. Τις περισσότερες φορές, μια τέτοια ραφή εμφανίζεται στην εικόνα ως ξεχωριστό στοιχείο. Τα ράμματα μπορούν να τοποθετηθούν στο ύφασμα σε διαφορετική σειρά, χαοτική ή να παραγγελθούν. Η εναλλαγή σκακιού των χαλαρών αρθρώσεων φαίνεται πρωτότυπη στο κέντημα.

Ήπαρ με αποκόλληση

Η ραφή ραφής με έναν γύρο είναι πολύ παρόμοια με μια συνηθισμένη βελονιά. Η κύρια διαφορά είναι ότι η παρακολούθηση δεν είναι ορατή. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια ραφή, θα πρέπει να στρέψετε το νήμα και στα δύο άκρα της βελόνας, σχηματίζοντας έναν πλήρη κύκλο. Στη συνέχεια, ο ιστός τραβιέται μέσω της βελόνας έτσι ώστε το νήμα παραμένει στην κορυφή. Αποδεικνύεται ένας όμορφος βρόχος.


«Kozlik»


Η ραφή εκτελείται από αριστερά προς τα δεξιά. Το ύφασμα που τρυπιέται με βελόνα γίνεται εναλλακτικά από τη μια πλευρά και την άλλη. Σας επιτρέπει να εκκομίζετε πυρήνες λουλουδιών και μικρά φύλλα σε κεντημένα έργα ζωγραφικής.



Ραφή της κατσίκας σε τρεις σειρές


Αυτή η ραφή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον σχέδιο. Η αρχή της δημιουργίας βελονιών είναι παρόμοια με τη ραφή "κατσίκας". Κατ 'αρχάς, τοποθετείται μια σειρά βελονιών και στη συνέχεια το δεύτερο και το τρίτο είναι ακριβώς στην κορυφή. Η μόνη προϋπόθεση είναι μια υποχρεωτική μικρή μετατόπιση προς τα δεξιά. Αποδεικνύεται ότι η βελόνα θα βγει από την τρύπα της προηγούμενης βελονιάς.

"Σύνθετη κατσίκα"

Διακοσμητικό "σύνθετο κατσίκι" γίνεται με την αρχή τριπλής κατσίκα, αλλά και εξασφαλίζει τα μεταβατικά νήματα. Αρχικά κεντώστε μια σειρά αιγών στην κορυφαία γραμμή και στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, ξεδιπλώστε τη δεύτερη σειρά, μετατοπίζοντας την. Όταν η τρίτη σειρά είναι κεντημένη, τα μεταβατικά νήματα είναι σταθερά. Αυτό συμβαίνει ως εξής: καθιστώντας τη βελονιά, η βελόνα αποσύρεται από τη μέση ελεύθερη σκέλη περιτυλίσσομαι τους και την εκ νέου ένεση της βελόνας, το οποίο επιτρέπει να συνδέσει την ακόλουθη ραφή σύνδεσμο.

Το κέντημα φαίνεται θεαματικό σε τριπλά χρώματα.

Γαλλικό κόμπο

Τα διακοσμητικά ράμματα αντιπροσωπεύονται από αυτό το είδος. Χρησιμοποιείται συχνά για την οπτική δημιουργία της έντασης στο κέντημα. Η επιφάνεια είναι "κράτηση". Για να το κάνετε ομαλό και τακτοποιημένο, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια λεπτή βελόνα χωρίς πάχος της οπής.

Η διαδικασία δημιουργίας είναι πολύ απλή. Αρχικά, το νήμα στερεώνεται και αφαιρείται στο μπροστινό μέρος του κεντήματος. Το νήμα πρέπει να μεταφερθεί στον μη οδηγό βραχίονα και να τεντωθεί τα τμήματα, το μήκος των οποίων δεν είναι μεγαλύτερο από 1-1,5 cm.

Το νήμα είναι τοποθετημένο στο άκρο της βελόνας και τριπλά τυλιγμένο. Κατεύθυνση - αριστερόστροφα. Η βελόνα εισάγεται σε κάποια απόσταση από τον τόπο όπου εισήλθε αρχικά. Είναι σημαντικό να τεντώσετε προσεκτικά το νήμα σε λάθος πλευρά, για να σχηματίσετε έναν κόμβο που έχει διαμορφωθεί σωστά.


Αυτά τα διακοσμητικά βελονιά κοσμούν τα μισά του πέταλου ή κάνουν το μέσον των λουλουδιών. Μπορείτε να σκεφτείτε άλλους τρόπους για να τις χρησιμοποιήσετε.

Εναέρια δίκτυα

Τα είδη των ραφών είναι αρκετά διαφορετικά, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι τα "εναέρια δίκτυα". Είναι εξαιρετικοί βοηθοί στην πλήρωση μεγάλων χώρων κεντήματος. Αντιπροσωπεύουν τον εαυτό τους, όπως υπονοεί το όνομα, το δίκτυο.


Η εκτέλεση είναι εξαιρετικά απλή: αρχικά στην κατακόρυφη κατεύθυνση ράμματα τέντωμα του απαιτούμενου μήκους, και στη συνέχεια - στην οριζόντια. Οι διασταυρώσεις των νημάτων διακοσμούνται με σταυρούς ή βελονιές.

"Σταυρός"

Ο "Σταυρός" είναι, ίσως, ο πιο δημοφιλής και δημοφιλής. Σε αυτή την τεχνική, δημιουργείται ένας μεγάλος αριθμός κεντημάτων. Οι πίνακες είναι όμορφοι και εκπληκτικοί.

Για να κεντώσετε με μια τέτοια ραφή είναι απλή. Αρκεί να επιβληθούν δύο ραφές μεταξύ τους. Το πρώτο γίνεται από την κάτω αριστερή γωνία στην επάνω δεξιά γωνία και το δεύτερο εφαρμόζεται από πάνω από την κάτω δεξιά γωνία στην επάνω αριστερή γωνία. Αυτή η σειρά θα πρέπει να τηρείται για όλες τις βελονιές, έτσι ώστε οι εικόνες να είναι κομψές και αρμονικές.



«Ζωγραφική»

Αυτή η ραφή ονομάζεται επίσης ημικύκλιος. Η πιο συνηθισμένη διακοσμητική ραφή χρησιμοποιείται σε λευκό ή χρωματισμένο κεντήματα. Η κύρια προτίμηση για κεντήματα με αυτή τη ραφή είναι η επιλογή του υφάσματος, όπου η ύφανση του νήματος είναι σαφώς ορατή. Για την παροχή ανακούφισης χρησιμοποιούνται έξι νήματα από νήμα ή ίριδα ταυτόχρονα.



Η ιδιαίτερα δημοφιλής «ζωγραφική» απολαμβάνει τη δημιουργία εθνικών κειμένων ζωγραφικής.

Επιφάνεια διπλής όψης

Οι διακοσμητικές ραφές είναι στη ζήτηση στη δημιουργική διαδικασία. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι ο βρόχος, όπως είναι ο ευκολότερος. Για την ενδιαφέρουσα φέρει μια δύο όψεων λεία επιφάνεια. Κάντε το χωρίς δάπεδο.

Το νήμα πρέπει να είναι ενιαίο, έτσι ώστε οι βελονιές να είναι ομοιόμορφες, όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένες και να μην παρατηρείται η επικάλυψή τους. Είναι σημαντικό το ύφασμα να μην εμφανίζεται ανάμεσα στα ράμματα. Για να γίνει αυτό, τα ράμματα πρέπει να εφαρμόζονται αρκετά καλά μεταξύ τους.



Smokey

Το Smokey είναι μια διακοσμητική παραλλαγή των τελειωμάτων από τα συγκροτήματα. Σας επιτρέπουν να συλλέγετε το ύφασμα, παρέχοντας ελαστικότητα. Διαφορετικοί καπνιστές σας επιτρέπουν να το κάνετε με διαφορετικούς τρόπους. Οι σύνθετες επιφάνειες απαιτούν συνδυασμένες σειρές και διατομές στο ύφασμα με τη βοήθεια διαφόρων χειροπέδων.




Κάλυψη ραφών

Αυτοί οι τύποι ραφών είναι απαραίτητοι σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη η επεξεργασία της άκρης του υφάσματος. Δημιουργούνται εύκολα με τη μεταβολή του μεγέθους και του βήματος. Συχνά καλούνται διακοσμητικά βελονιά, χάρη στο γεγονός ότι σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ανακουφιστικά στοιχεία των κεντημάτων.



Φύλλα ριπών

Fleecy θυμίζει έναν βρόχο. Προορίζεται να δημιουργήσει βρόχους στην επιφάνεια του υφάσματος. Ακολούθως κόβονται έτσι ώστε να σχηματίζονται δέσμες νημάτων. Εάν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε αυτούς τους βρόχους. Σε αυτή την περίπτωση, θα πάρετε μια βελονιά βρόχου.




Βίντεο: Είδη ραφών στο χέρι κεντήματα

Μέρος πρώτο

Το νήμα κέντημα έχει δύο άκρα. Έτσι, για να κεντούν, έχουμε κάθε χρόνο για να ενισχύσει το νήμα από την αρχή και γεμίστε το υπόλοιπο στο τέλος της κάθε γραμμής (ή όταν τελειώνει το κέντημα σε ένα χρώμα και την επόμενη αλλαγή του χαρακτήρα.

Η τοποθέτηση του νήματος με κέντημα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, διαφορετικές από τη στερέωση του νήματος με το συνηθισμένο ράψιμο.

1. Εννοούμε ότι για το ράψιμο, σε αντίθεση με το ράψιμο, χρησιμοποιούνται ειδικά υφάσματα, τα οποία διαφέρουν από ρούχα, κοστούμια κλπ. ιστούς από τη δομή τους. Πρώτα απ 'όλα, ένα είδος «διάτρητο» για εύκολη μέτρηση των νημάτων ύφανσης ύφασμα με κέντημα Καταμέτρηση Cross (μισό-σταυρός, με μικρά γράμματα)   2. Έτοιμα κεντήματα γίνονται συχνότερα μέσο έλξης (ή κόλλημα) κεντημένο ύφασμα με βάση (χαρτόνι).

  Είναι αυτές οι διαφορές κέντημα ράψιμο και δεν μας επιτρέπουν στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται για να εξασφαλίσουν τα θέματα που συνήθως, και λογικό σε πρώτη οζίδια ματιά.

  • Ένα μικρό οζίδιο γλιστρά εύκολα μέσα από τις τρύπες των ιστών κεντήματος και η αγκύρωση είναι αναξιόπιστη.

  • Οι μεγάλοι κόμποι είναι συχνά απαράδεκτοι, επειδή όταν κτυπάτε, οι παχιές κόμβοι προεξέχουν στο πρόσωπο με μη-αισθητικά νεογνά.

  Επομένως, πρέπει να είναι το σπείρωμα του νήματος κατά το κέντημα Πρώτον - επίπεδη και, δεύτερον, φυσικά, αξιόπιστη.

Επιλέγοντας τον τρόπο για να διορθώσετε το νήμα   εξαρτάται από:

  1. Πόσες κλωστές εισάγουμε στη βελόνα (πόσες κλωστές είναι κεντημένες). Σε ένα νήμα, σε δύο νήματα (σε μονό ή ζυγό).

  2. Σε ποιο ύφασμα κεντίζουμε. Η μέτρηση (διάσταση) του υφάσματος καθορίζει την αξία της ραφής, την πυκνότητα της ραφής.

  3. Τεχνική κεντήματος. Σταυρός, ημι-σταυρός, λεπτό σημείο.

  4. Η πολυπλοκότητα του κυκλώματος. Αριθμός χαρακτήρων (χρησιμοποιημένα χρώματα νήματος). Πόσο συχνά υπάρχει αλλαγή των νημάτων, η παρουσία και ο αριθμός των μονού σταυρού.

  5. Πρόσβαση στο εσωτερικό. Η ικανότητα (και η επιθυμία) να γυρίσετε το κέντημα γύρω από κάθε φορά για να δέσετε μπορεί να επηρεάσει την επιλογή της στερέωσης του νήματος στο πρόσωπο.

  6. Και φυσικά οι προτιμήσεις του κεντητή. Των απαιτήσεων για την ποιότητα των κεντημάτων της: την ομαλότητα των σταυρούς, στο ιδανικό της ράμματα στο πρόσωπο, ή σε λάθος πλευρά του κεντήματος ιδανικό. Και από την ευκολία της μεθόδου της στήριξης, κατάλληλη για το προσωπικό στυλ τους, συνήθεια, χωρίς προβλήματα, ευχάριστη.

  Ας εξετάσουμε διάφορες καταστάσεις και τρόπους στερέωσης των νημάτων σε κεντήματα.

Η πιο δημοφιλής και πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος είναι η στερέωση του νήματος "στον βρόχο"   όταν κάνετε κεντήματα σε δύο χορδές (ή σε ένα ζυγό αριθμό νημάτων).   Στη βελόνα εισάγουμε το νήμα διπλωμένο δύο φορές, έτσι ώστε στο μακρύτερο άκρο να υπάρχει ένας βρόχος του διπλωμένου σπειρώματος. Από τη λάθος πλευρά του κέντημα, κολλάμε τη βελόνα, αφήνουμε το βρόχο στη λάθος πλευρά και τεντώσουμε τη βελόνα μέσα από αυτό. Σφίξτε - το νήμα είναι σταθερό! Στην μπροστινή πλευρά, ο πρώτος μισός σταυρός είναι ήδη έτοιμος για εμάς.



* *

Βγάζω στο πλαίσιο, στο μηχάνημα. Ο Ράμα περιστρέφεται συνεχώς, επειδή κάνω όλες τις τελικές συνδέσεις μόνο σε λάθος πλευρά. Αλλά πάντα ξεκινώ από το πρόσωπό μου χωρίς να γυρίσω το πλαίσιο. Εάν κέντημα σε δύο γραμμές, στη συνέχεια, ξεκινήστε με ένα βρόχο, η οποία μπορεί να διαβαστεί από μια βελόνα και έλκεται προς τα κάτω στη λάθος πλευρά στην ίδια οπή από την οποία η βελόνα έξω. Κάνουμε ένα κλασικό βούρτσισμα "στο βρόχο" στο πρόσωπο και αμέσως τραβήξτε το bartack στην λάθος πλευρά χωρίς να γυρίσετε το κέντημα!



Ο βρόχος στην κάτω αριστερή γωνία, μια βελόνα και νήμα - στην επάνω δεξιά, αποδεικνύεται το πρώτο διαγώνιο βελονιά και στη συνέχεια να συνεχίσει να ράβει ως συνήθως


  Στο τέλος του νήματος ραφής στο εσωτερικό Ι καθορίσει ένα στήλες βελονιά, όπου ένα ή δύο αρπαγή νήμα καμβά ύφανση.


  Το νήμα είναι σταθερά στερεωμένο, δεν θα βγει έξω.

* Τρόποι και μυστικά zaszpok "στο βρόχο"

* *

Εδώ, για παράδειγμα, πώς μπορείτε να χαλαρώσετε τον εαυτό σας να στερεώσετε το νήμα στην αρχή της γραμμής. Πολλοί από εμάς επιδιορθώνουμε το νήμα με ένα "βρόχο", είναι πολύ βολικό και δεν είναι μυστικό για κανέναν πώς να το κάνει.   Αλλά αυτό είναι για δύο νήματα σε μια βελόνα, έτσι δεν είναι; Δεν είναι αλήθεια.   Αν έχετε ένα νήμα 4, τότε χρειάζεστε 2 "νήματα" για θέματα, εννοώ διπλώματα μόνο για να τα κανονίσετε σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Πάρτε ένα "βρόχο" σε κάθε πλευρά.   Και μπορείτε επίσης να διπλώσετε το νήμα τέσσερις φορές, χωρίς να το κόψετε.   Όταν ράβετε, κόψτε το νήμα, παραμορφώστε το σε μια βελόνα - και voila! Έχετε και πάλι ένα "μάτι" στο τέλος! Η βελόνα και το νήμα σας είναι έτοιμα για μάχη ξανά. Παρομοίως, εάν ράβουμε σε τρεις χορδές.



  Και έτσι ώστε οι "ουρές" να μην βγαίνουν στο πρόσωπο, τις κάνουμε λίγο περισσότερο από το μάτι.   Μπορείτε επίσης να πιέσετε αυτά τα ponytails κάτω από τον ίδιο τον βρόχο, αλλά δεν το κάνω, έχοντας συνηθίσει να μην παράγουμε αδικαιολόγητα την ουσία. Έλεγχος: στερέωση και πολύ αξιόπιστη.

* *

Θέλω να γράψω για το βρόχο, που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να διορθώσουν ένα νέο νήμα.   Πρώτα ο πρόλογος. Μιλάμε για ένα νήμα, το οποίο βάζουμε στο μισό. Το μείγμα δεν ισχύει.   Πιθανότατα όλοι (ίσως υπάρχουν εξαιρέσεις) κατά τη διαδικασία της κεντήματος σταδιακά ένα νήμα γίνεται μικρότερο από το άλλο και πρέπει να αποκοπεί.   Προσωπικά, η διαφορά στο μήκος συχνά με οδηγεί όταν υπάρχει μια μικρή ουρά, νομίζετε, ότι είναι αρκετή για ένα ή δύο σταυρούς, αλλά ως αποτέλεσμα, βρίσκω ότι οι ουρές έχουν διαφορετικό μήκος.   Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο συμφέρον να αφήσουμε τον βρόχο και να το φτιάξουμε με το αντίθετο άκρο, ακόμα κι αν μια μεγάλη περιοχή είναι κεντημένη με ένα χρώμα και υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα αποχωρήσει ολόκληρη η σειρά. Γιατί;   Ο βρόχος είναι ο εξισορροπιστής της ευθυγράμμισης του νήματος, ενώ στη διαδικασία κεντήματος το νήμα στο κέντρο του βρόχου ευθυγραμμίζεται. Ως αποτέλεσμα, μην κόβετε τις συμβουλές που πρέπει να πετάξετε, κερδίζετε οικονομία νήματος.   Επιπλέον, οι υπόλοιπες ουρές είναι πολύ άνετα με αυτή τη μέθοδο, όταν θα πρέπει να ράβω ένα-δύο-τρεις εγκάρσιες: έχουμε μια θηλιά με την οποία στερεώστε το νήμα, και το υπόλοιπο πηγαίνει στους σταυρούς.

Πρόσφατα υπήρχε μια τέτοια ιδέα. Είναι αλήθεια ότι παραδέχομαι ότι δεν ήμουν εγώ που ήρθα με αυτό, αλλά κάπου είδα και το έκανα στη μνήμη μου. Σχεδόν πάντα δεν ξεκινώ από τον βρόχο, αλλά από το αντίθετο άκρο του νήματος.

  • Πρώτα. Η περιοχή ήταν αρκετά μεγάλη με ένα χρώμα. Το νήμα δεν είναι αρκετό, πρέπει να διορθώσετε. Μόλις προετοιμαστώ για να το διορθώσω, πώς μου έφτασε! Πήρα το επόμενο νήμα, το βάζω στο βρόχο, το οποίο είχα αφήσει και συνέχισα να κεντώ. Τι γίνεται - στερεώστε ένα λιγότερο και αποθηκεύστε το νήμα.

  • Το δεύτερο. Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν τελειώσει το νήμα και παραμένουν μόνο λίγοι σταυροί, μερικές φορές ένα ή δύο. Συνηθίζα να μην τραβήξω την τελευταία από την εξοικονόμηση, αλλά να μην κάνω επιπλέον τόξα. Τι έκανα τώρα. Κόψτε ένα μικρό κομμάτι νήμα, εισάγεται στο βρόχο σύμφωνα με την παραπάνω αρχή και τελειώνει ήσυχα τους σταυρούς.



* *

Αν μπορώ να κεντώ σε δύο κλωστές μείγματα (μικτά χρώματα)   ή μόνο σε βελόνα δύο σκέλη του ίδιου χρώματος, αλλά χωρίς βρόχο, ή ένας περίεργος αριθμός νημάτων,   ή κέντημα σε ένα νήμα - Αρχίζω να κεντρίζω με ένα οζίδιο, που ονομάζεται "επιπλέον ή χαλαρός κόμπος", γιατί έπειτα το έκοψα με ψαλίδι.

* Σφιγκτήρας: "ελεύθερος κόμβος" ή "επιπλέον κόμβος"

Η βελόνα με κόμπο στο άκρο του νήματος είναι κολλημένη στο μέσον του κυττάρου στο πρόσωπο, υποχωρώντας σε 5 τετράγωνα από την αρχή του κεντήματος.


  Αντίστροφη: το νήμα είναι ήδη σταθερό, η τάση του νήματος είναι βέλτιστη.   Έχω ράψει τον κόμπο προς την κατεύθυνση, ενώ το νήμα στο λάθος πλευρά είναι ασφαλώς καταληφθεί από λάθος ράμματα.



Στο πρόσωπο δεν μπορεί να δει κανείς κλιπ, έμειναν σε λάθος πλευρά.

Έχοντας τελειώσει την κεντητική σειρά, μπορείτε αμέσως να κόψετε την "επιπλέον δέσμη" με καμπυλωτό ψαλίδι, ώστε να μην βλάψετε ήδη κεντημένους σταυρούς.



Αυτή η "έξτρα" δέσμη μου δίνει την σιγουριά ότι το νήμα θα στερεωθεί στην κάτω πλευρά ακριβώς κάτω από τις βελονιές, μην ξεφύγεις - προχωρώ ήρεμα περαιτέρω.

* *

Μισώ να γυρίσω το πλαίσιο (κορνίζα κορνίζας) και η τοποθέτησή του στη λάθος πλευρά του σώματός μου παίρνει πολύ χρόνο. Για πολύ καιρό προσπάθησε να βρει τον καλύτερο τρόπο να την συνδέσει στο τέλος. Πάντα αρχίζω με βρόχο ή με "επιπλέον δέσμη".   Αλλά για να τελειώσω ...   Εν ολίγοις, διάβασα "NU" για την ενίσχυση, προσπάθησα τα πάντα, κυρίως μου άρεσε να βάλω το νήμα στο πρόσωπό μου και να αφήσω μια ουρά, να το διορθώσω με τα επόμενα ράμματα.   Μία αναστάτωση - αυτή η αλογοουρά για μένα παρεμβαίνει συνεχώς. Και άρχισα να το ράφω αμέσως.

Όταν το νήμα τελειώνει, το φέρω από τη λάθος πλευρά στο πρόσωπο προς την κατεύθυνση του επόμενου κέντημα.   Συμπληρώστε ένα νέο νήμα στη βελόνα και αμέσως με τις επόμενες βελονιές αρπάζω το τελικό νήμα με λάθος ράμματα, το άκρο κόβεται ξεκάθαρα.



Εάν το νήμα έχει τελειώσει και οι ακόλουθες διασταυρώσεις πρέπει να κεντηθούν σε ένα πολύ διαφορετικό μέρος, το κάνω:

Έξοδος το string για να αντιμετωπίσει λοξά, με το να μην συρματωμένα στο site και όχι η ουρά κρέμεται έξω και πάλι στη λάθος πλευρά και στη συνέχεια στο πρόσωπο και πάλι (όπως και αν υφαίνονται σε καμβά) και κοντή ουρα



  Και το νήμα δεν θα πάει πουθενά, και η ουρά δεν κρεμάει. Τότε όλα είναι ραμμένα και τίποτα δεν είναι ορατό. Μέχρι στιγμής, προσπάθησα να το κάνω αυτό σε τακτική β

* *

Δεν στρίβω καθόλου το πλαίσιο. είναι πολύ ενοχλητικό για μένα.   Στην αρχή του βρόχου νήματος είτε ωριμάσει ή αν τα μείγματα - που κάνουν μια δέσμη και να το διορθώσουμε στην μπροστινή πλευρά ακριβώς κάτω ράβεται web (Ι ράψει από την κορυφή προς τα κάτω). Λίγα rassochkov zashyu, μια μικρή δέσμη ελαφρώς ανυψωμένο πάνω από την επιφάνεια και να αποκοπεί. Ψαλίδι Έχω λεπτό, έτσι ώστε το περιττό να μην κόψει ποτέ τίποτα. Στο τέλος του σπειρώματος έτσι καθορίσει: έξοδος το σπείρωμα στο μπροστινό μέρος του κάτω υφάσματος για να ράψει επάνω (μέγιστη απόσταση 10-12 σταυρούς), κάνει μια οριζόντια βελονιά σε ένα κουτί, και στη συνέχεια το νήμα επιστρέφει για να αντιμετωπίσει στην αρχή της βελονιάς, και διακόπτει σχεδόν στη ρίζα, μερικές σειρές για να ράβω μέχρι, Στη συνέχεια σπάσω τη βελονιά και κόψω την καθαρή.




  Με ένα τέτοιο προσωρινό δάγκωμα, το νήμα στην λανθασμένη πλευρά είναι τεντωμένο, οπότε ο σταυρός δεν θα χαλαρώσει και το κούμπωμα δεν θα κρεμάσει.

* Μέθοδοι στερέωσης του νήματος με μια τεχνική

* *

Μια άλλη επιλογή αρθρωτή στήριξη . Ο τρόπος είναι μυστικός, πιο επίπονος, αλλά εντελώς αόρατος!   Η βελόνα εισάγεται στο ύφασμα πίσω από τη διασταύρωση των δύο ακραίων νηματίων της πλατείας του Άδη. Μόνο πολύ έντονα που έμοιαζαν στενά είναι δυνατό να διακρίνουμε σε λάθος πλευρά έναν μικρό βρόχο σε μια γωνία ενός κελιού (βέλος).



Η στερέωση του νήματος στο τέλος του κεντήματος είναι επίσης στην μπροστινή πλευρά, κάτω από τις ραφές.



Αν έχετε περίεργο αριθμό νημάτων   - Μπορείτε να αφήσετε μια ουρά στο πρόσωπό σας και στη συνέχεια να ράψει με ράμματα.



  Αφού συρράψετε 4-5 βελονιές, κόψτε την άκρη και ράψτε. Η ουρά δεν θα βγει έξω και δεν θα ανθίσει.

* Πώς να διορθώσετε ανεπαίσθητα το νήμα στο πρόσωπο χωρίς να γυρίσετε το πλαίσιο

* * (22.11.2011)

Κατά τη συνάντηση στη Μόσχα, τα κορίτσια μου ζήτησαν να δείξω πώς σφίγγω το νήμα χωρίς να γυρίσω το πλαίσιο.   Με αυτό τον τρόπο ήρθα με τον εαυτό μου, και ίσως το σκέφτηκα μόνο εγώ, αλλά κάποιος το ξέρει για πολύ καιρό

Ξεκίνησα τον τελευταίο σταυρό



Προχώρησε τη βελόνα στην επάνω αριστερή γωνία του σταυρού, κατευθείαν στην τρύπα του καμβά, χωρίς να αρπάξει το νήμα



Τραβήξτε έξω το νήμα



Τράβηξα τη βελόνα κάτω από το επάνω σπείρωμα του σταυρού



Έχω κολλήσει τη βελόνα στην ίδια γωνία του σταυρού, τραβώντας το νήμα από λάθος πλευρά. Αποδείχθηκε ότι έλυσα το νήμα με την κορυφή του σταυρού



Προχώρησε τη βελόνα στην επάνω αριστερή γωνία του γειτονικού σταυρού




Έφερε τη βελόνα στην επάνω αριστερή γωνία του τρίτου σταυρού και ούτω καθεξής.



Κόβω το νήμα από λάθος πλευρά, δεν γυρίζω το πλαίσιο. Αυτό συμβαίνει τελικά σε λάθος πλευρά.



* Συνδετήρες MICROSTOCK

* *

Ήμουν επίσης ενοχλημένος από το άνισο μήκος των άκρων των δύο σπειρωμάτων της βελόνας και άρχισα να βγάζω το νήμα πίσω. Στερεώστε τα άκρα των νημάτων στο ύφασμα και αφήστε το βρόχο.   Όταν τα άκρα νήματος (Ι ράψει στην τελευταία, μέχρι το μήκος της βελόνας επιτρέπει) προβλέπει για αυτό και διακόπτει και η χρήση ουρά για ράψιμο μονό νήμα δύο φορές. Ιδιαίτερα άρχισε να χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο, όταν το νήμα ήταν προσαρτημένο στη μέση του σταυρού, και όχι στη λάθος πλευρά.

Εδώ είναι η διαδικασία Πώς σφίγγω το νήμα στο κέντρο της κυψέλης.   Με τον τρόπο πώς να στερεώσει ένα νήμα στη μέση του σταυρού, εγώ peeked στο άρθρο «Πώς μπορώ κέντημα,» μου άρεσε πολύ, και τώρα ωριμάσει το νήμα ακριβώς έτσι.

Λυδία Παβλόφνα: "Διορθώστε το νήμα στην αρχή ως εξής. Βάζουμε τη βελόνα από πάνω προς τα κάτω στο κέντρο της κυψέλης, δίπλα σε εκείνη που σχεδιάζουμε να κεντρίσουμε. Αποσύρουμε τη βελόνα από κάτω προς τα πάνω στο κέντρο του κεντημένου κελιού. Επεκτείνουμε το νήμα έτσι ώστε μόνο το ίχνος του νήματος να είναι ορατό στο πρώτο κελί. Βγάλουμε το ένα τέταρτο του σταυρού προς τη σωστή κατεύθυνση, στη συνέχεια προς την ίδια κατεύθυνση - το ημικύκλιο. Το νήμα είναι σταθερό. Μπορείτε να ξεδιπλώσετε περαιτέρω. Η τεχνική βασίζεται στην ασφάλιση του νήματος νήματος στο ράψιμο. "





* *

Η βάση που προτείνει η * stefani *    αλλά ελαφρώς τροποποιημένο, κατάλληλο μόνο για καμβά τύπου Aida.

1. Συνδέστε το νήμα στην αρχή. Βάζω ένα νήμα από την κορυφή προς τα κάτω σε μια τρύπα για ένα ζευγάρι κυψελών από εκείνο στο οποίο θα αγκυρώσω. Φέρνω μέχρι τη μέση του επιθυμητού κελιού. Όταν φέρω έξω - σαν να πιέζω το νήμα. Τραβήξτε μέχρι η ουρά να μην κρύψει σε λάθος πλευρά.




3. Φέρνω τη βελόνα προς τα επάνω στη δεξιά γωνία του επιθυμητού κυττάρου και ξεβιδώστε.



4. Τώρα ο καθορισμός του νήματος στο τέλος είναι το ίδιο.   Έβαλα μια βελόνα στη μέση της κυψέλης, η οποία είναι πάνω από την τελευταία κεντημένη.



5. Στη συνέχεια, τρυπαίνω από την κορυφή προς τα κάτω δίπλα-δίπλα στη μέση της ίδιας κελιά.



6. Φέρνω το νήμα επάνω από την τρύπα γύρω από κάπου σε απόσταση 2 κελιών.



7. Τραβήξτε ελαφρά το νήμα με τα δάχτυλά μου και κόψτε το κοντά στο ύφασμα. Η ουρά γλιστράει στην λάθος πλευρά.



Έτσι φαίνεται από το πρόσωπο Και έτσι από τη λάθος πλευρά



Σε λάθος πλευρά η ουρά θα κολλήσει έξω, αλλά στη συνέχεια είναι ραμμένη πάνω μου με νέους σταυρούς, έτσι αποδεικνύεται αξιόπιστα.



* *

Διακριτικά τόξα του προσώπου (για κεντήματα χωρίς περιστροφή του πλαισίου) για ένα σταυρό σε 14 συμβούλους.   Έτσι:

  1. Από το πρόσωπο που εισάγω μια βελόνα και ένα νήμα. Η ουρά είναι περίπου εκατοστό, ή ελαφρώς μεγαλύτερη.

  2. Διορθώνουμε το νήμα. Ασφαλίζω το μικροστέφανο στο κέντρο του σταυρού, έτσι ώστε η αγκύρωση να κρύβεται κάτω από τις διασταυρώσεις των βελονιών. Κρατάω την ουρά με το αριστερό μου χέρι. Στην μπροστινή πλευρά δεν μπορείτε να δείτε τίποτα, ή απλά ένα υπαινιγμό από αυτό το microstock, γιατί Προσπαθώ να μην κλωτσήσω ολόκληρη τη συμβολοσειρά, αλλά μέσα στο νήμα κάνω αυτή τη μικρο βελονιά, δηλ. βελόνες για να σπάσει το νήμα σε ίνες και γάντζο στο μισό ή το ένα τρίτο των ινών. Χάρη σε αυτή τη στερέωση - μπορείτε να κάνετε όσα θέλετε, τουλάχιστον κάτω από κάθε σταυρό.

  3. Στην κάτω πλευρά αρκετές φορές (και μερικές φορές βγαίνει αμέσως) τραβήξαμε τη βελόνα προς την κατεύθυνση κάθετη προς την τοποθέτηση της ουράς του νήματος. Το νήμα ανιχνεύει τη λάθος πλευρά. Όλα αυτά - τυφλά, χωρίς να γυρίσετε το πλαίσιο.

  4. Μια τέτοια μακριά ουρά σε λάθος πλευρά είναι αμέσως ραμμένη με τις ακόλουθες βελονιές.

  5. Εάν αυτή η ουρά πέσει κάτω από τη βελόνα στην επόμενη βελονιά. Το βλέπω σε μια τρύπα στον καμβά και απλά τραβήξτε το με μια βελόνα. Φυσικά, τυφλά: γυρίζω το πλαίσιο μόνο όταν ζωγραφίζω, και όταν τελειώσω: για να δω τι συμβαίνει σε λάθος πλευρά. Στο μμν πρακτικά με ένα τέτοιο αριθμό κλιπ και την απουσία φυσαλίδων πάνω από τα ράμματα, το εσωτερικό είναι το ίδιο, η αντικειμενικότητα για χάρη - καλά, λίγο χειρότερα, αλλά όχι θεμελιωδώς.

  Προσπάθησε να αφήσει ένα microtip: πραγματικά, απρόβλεπτα βγαίνει σε μια επιφάνεια και είναι δύσκολο να γεμίσει τότε. Επιπλέον, κρατώ αυτή την μακριά ουρά με το αριστερό μου χέρι (είναι από πάνω), όταν κάνω το στήριγμα - για να μην πηδήξω από τον καμβά.

* *

Άρχισα επίσης να το διορθώσω με μικρο-ραφές. Και στην αρχή, κάνω επίσης ένα τέταρτο του σταυρού στο κέντρο, μια τέτοια μίνι βελονιά, και έπειτα το ζωγραφίζω ως συνήθως. Μόνο εδώ μερικές φορές δαγκώ να τελειώσει τυχαία το τέλος! Μόλις έπρεπε να περάσω σταυροί.   Επομένως, κάνω τώρα δύο μικρο-ραφές σε δύο διαφορετικά κελιά και προσπαθήστε να έχετε μερικά κενά κελιά μεταξύ τους, τότε αυτό το μικρό ρολό θα ραμμένο. Έτσι είναι ασφαλέστερο και πιο ήρεμο.

* *

Έχω κέντημα στάθμευσης σε μια στολή με ένα σταυρό σε ένα νήμα. Και στη συνέχεια έμαθε να στερεώνει ένα νήμα στο πρόσωπό της.   Αρχικά σφίγγω το νήμα.   Και τελειώστε ... Ποιος έβαλε το νήμα στο λάθος πλευρά, θυμηθείτε ότι η άκρη ήταν κρυμμένη στο ύφασμα του καμβά, και σκέφτηκα, γιατί είναι αδύνατο με τον ίδιο τρόπο στο πρόσωπο.   Τελειόμαστε τον σταυρό, το βάζουμε στο πρόσωπο, στη συνέχεια στην ύφανση - στη λάθος πλευρά - στο πρόσωπο και κόψουμε κάτω από τη σπονδυλική στήλη. Τα πάντα κρατούν, δεν μπορείτε να δείτε τίποτα, αλλά αν το κοιτάξετε, κρύβεται κάτω από άλλους σταυρούς.   Αντ 'αυτού mikrostezhka, βελόνα είναι παράλληλη προς την ύφανση καμβά μέσω (όπως ένα νήμα ύφανση), τότε μέσα προς τα έξω, στο πρόσωπο και κάτω από τη σπονδυλική στήλη.   Παραλλαγή της στερέωσης της Ελπίδας. 31 Μαρτίου 2012   Από την πρακτική, τώρα τελειώνοντας το σταυρό ή petit συναχθεί από το εσωτερικό νήμα από την πλευρά του προσώπου ή κάτω, ωθώντας τον καμβά, και στη συνέχεια στο πρόσωπο ενός ύφανση και να κόψει ένα σπονδυλική στήλη, κρατά τα πάντα σφιχτά. Στη διαδικασία, τα πάντα κρύβονται στις επόμενες διασταυρώσεις-petchiks.   Δεν ξέρω, πιθανότατα έτσι. Αλλά αν είναι χρήσιμο, πολύ καλό.



* Εργαλειομηχανές μικρού μήκους * *

Μια ειδική περίπτωση στερέωσης είναι η στερέωση μιας πολύ κοντής ουράς.   Συμβαίνει να θέλουμε πραγματικά να κεντρίσουμε τον τελευταίο επιθυμητό σταυρό όταν το νήμα καταστρέφει καταστροφικά στη βελόνα, έτσι ώστε να μην εισέλθει σε νέο νήμα για μερικές βελονιές. Βοηθήστε να ράψετε ένα σταυρό με ένα νήμα που είναι μικρότερο από το μήκος της βελόνας και, στη συνέχεια, να το στερεώσετε κάτω από τις βελονιές από τη λάθος πλευρά, μπορεί να βοηθήσει το νιτ-επιλογέα.

Συνδέοντας μια μικρή ουρά με ένα νήμα-αποδέκτη

1.    Η βελόνα ωθείται κάτω από τις επόμενες βελονιές για να το ασφαλίσει έτσι ώστε το μάτι να είναι κοντά στο microtip 2.    Ο νιτροδιαβιβαστής βάζει τη βελόνα της βελόνας, συνδέστε το νήμα 3.    Τεντώσει το νήμα μέσα από το μάτι του nitkovdevatelem 4.    Η βελόνα, ως συνήθως, καθορίζει την ουρά.



  Με την ίδια αρχή με το νιτκινέτο βάφω τελευταίο σταυρό   όταν τελείωσε το νήμα.

Βολικό nitkodelyateli από το DMC και από την Prym



* *   Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το επιπλέον νήμα, το δίπλωμα στη μέση, vdevaem τη βελόνα σε ένα βρόχο τοποθετήστε την άκρη ενός μικρού νήμα και τραβιέται μέσα από τα κάγκελα ... μεγάλη νήμα που καταγράφει μικρή. Έγινε!

* *   Χρησιμοποιώ αποκλειστικά αυτή τη μέθοδο και έπειτα μπορώ να συνεχίσω να ράβω με το ίδιο νήμα, από το οποίο σχηματίστηκε ο βρόχος.




* Πώς να διορθώσετε τον ερασιτέχνη;

* * (22.09.2011)

Συνάντησα ένα τέτοιο πρόβλημα, και μάλιστα όχι μόνο και μόνο, με επιγραφές bekstichem όταν χρειάζεται να κεντώ kollichestvom περίεργα θέματα των καρφί και να το κάνουμε σε ένα κενό πεδιάδα, Δεν μου αρέσει "κρατώντας το άκρο του νήματος με ένα δάχτυλο, βάλτε την πρώτη σειρά σταυρών, έτσι ώστε να το διορθώσω ..."   Η απόφαση προήλθε από το σχηματισμό των ραπτικών και της γνώσης της σύνθεσης, της ύφανσης και της παραγωγής υφασμάτων.   Από τη λάθος πλευρά, συνδέστε τη βελόνα με τις επάνω χορδές στο κέντρο του κλουβιού, τραβήξτε έξω το νήμα όπως θα κάνατε κάτω από τα ράμματα και αυτό είναι! Δηλαδή. κάνεις το συνηθισμένο κούρνισμα μόνο με κλωστές από σταυρούς, αλλά με νήματα υφαντικής ύφανσης. (1, 2)


(3)   Αυτή είναι η μπροστινή πλευρά, ακόμη και ένα μαύρο νήμα στις 2 πτυχές δεν είναι ορατό να μαντέψει πού είναι το στήριγμα; Ελπίζω η εμπειρία μου σε κάποιον χρήσιμο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ CANVA

Κέντημα θα ξεκινήσουμε από τη μέση και θα προχωρήσουμε στις άκρες. Αυτό βοηθά στην αποφυγή παραμορφώσεων και στρεβλώσεων. Κατά κανόνα, το μέσον του κεντήματος δηλώνεται στο διάγραμμα. Για να βρούμε τη μέση του καμβά, το αναδιπλώσαμε τέσσερις φορές και σπρώξαμε τις πτυχές. Ο τόπος της τομής τους θα είναι το σημείο εκκίνησης. Την επισημαίνουμε και σφικτά στερεώστε τον καμβά στο πλαίσιο. Είναι πολύ σημαντικό να τοποθετήσετε τον καμβά ομαλά, χωρίς καμία παραμόρφωση. Οι σταυροί μας πρέπει να είναι όμορφοι και όχι σαν μεθυσμένοι ρόμβοι.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΥ

Αν δουλέψουμε στον καμβά Aida-14, τότε είναι καλύτερο να κεντώ σε 2 κλωστές. Σε μεγαλύτερο - σε 3 ή 4 νήματα. Στις οδηγίες για το σύνολο, αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν ήδη.   Πώς να κεντώ σε 2 κλωστές; Για να ξεκινήσετε, πάρτε το mulina του επιθυμητού χρώματος και κόψτε ένα κομμάτι του απαραίτητου μήκους (περίπου 70-80 cm). Το νήμα του νήματος στριμμένο σε 6 κομμάτια, τραβήξτε το ένα και διπλώστε στο μισό, έτσι ώστε από τη μια πλευρά να γυρίσει ένα βρόχο. Εισάγουμε και τα δύο άκρα του νήματος στη βελόνα του κέντημα. Η τοποθέτηση του νήματος θα είναι η ίδια με την πρώτη μας βελονιά. Βρίσκουμε τη σωστή θέση στον καμβά, τοποθετούμε τη βελόνα έτσι ώστε ο βρόχος να παραμένει από τη λάθος πλευρά, να κάνει μια βελονιά, να βάλει τη βελόνα στη λάθος πλευρά, να βγεί στον βρόχο και να την σφίξει. Το νήμα μας είναι σταθερό, η πρώτη βελονιά είναι έτοιμη.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Κατά τη δημιουργία βελονιών, ένας σταυρός πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ένα τετράγωνο. Ο σταυρός σχηματίζεται ως αποτέλεσμα δύο διαγώνια ραμμάτων. Για να φτιάξετε το κέντημα όμορφο και ομοιόμορφο, όλα τα βελονιά πρέπει απαραίτητα να κατευθύνονται προς μία κατεύθυνση.

Ενιαίος σταυρός.   Τοποθετήστε πρώτα τη διαγώνια βελονιά από τα αριστερά προς τα δεξιά (κάτω) και στη συνέχεια - τη διαγώνια βελονιά από δεξιά προς τα αριστερά (πάνω).

Κεντήματα ενός χώρου από ένα πανί.   Βήμα 1. Πραγματοποιούμε την πρώτη σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. Η δεύτερη σειρά είναι κεντημένη προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή από τα δεξιά προς τα αριστερά. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσετε την επιθυμητή περιοχή.



Βήμα 2. Με τις κορυφαίες διαγώνιες ραφές, καλύψτε την τελευταία από τις σειρές.



Βήμα 3. Πηγαίνετε στην επόμενη σειρά και συνεχίστε έως ότου όλες οι σειρές καλύπτονται με διαγώνιες άνω ραφές.



Βήμα 4. Για να στερεώσετε το νήμα στο τέλος της εργασίας, αφαιρέστε τη βελόνα από τη λάθος πλευρά, περάστε με μερικές βελονιές και κόψτε, αφήνοντας μια μικρή ουρά.


ΔΕΙΞΤΕ "ΒΑΛΙΤΣΑ ΠΙΣΩ"

Χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα περιγράμματα του κεντήματος και να εκτελέσουμε (αν υπάρχει διάγραμμα) μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στην εικόνα. Θα φτιάξουμε τη ραφή σε ένα νήμα. Ας αλλάξουμε τη βελόνα μας σε μια βελόνα κέντημα με ένα αιχμηρό άκρο. Η "πίσω βελόνα" της βελονιάς εκτελείται έτσι ώστε να καλύπτει ένα κύτταρο του καμβά Aida είτε οριζόντια είτε κάθετα ή διαγώνια, όπως υποδεικνύεται στο διάγραμμα. Τραβήξαμε τη βελόνα κατά μήκος της κυψέλης του αγωγού Aida κατά μήκος αυτής της βελονιάς και συμπεραίνουμε την κάτω πλευρά έτσι ώστε να είναι δίπλα στην προηγούμενη ραφή. Και έτσι θα προχωρήσουμε σύμφωνα με το σχέδιο.



SHOV "GOLBEIN"

Βήμα 1 - να διορθώσετε το νήμα και να το πλέξετε σε λάθος πλευρά των εκτεθειμένων βελονιών. Στη συνέχεια, κάνουμε απλά ράμματα "προς τα εμπρός τη βελόνα" κατά μήκος της περιμέτρου της εικόνας. Βήμα 2 - τώρα μένει μόνο να τοποθετήσετε τη δεύτερη σειρά βελονιών προς την αντίθετη κατεύθυνση, γεμίζοντας το χώρο στην πρώτη σειρά.

ΣΤΕΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ

Εμφανίζεται στο τετράγωνο του κυκλώματος με δύο σύμβολα τοποθετημένα αντίθετα μεταξύ τους ή με διαγώνιες γραμμές. Δεν εμφανίζεται πολύ συχνά. Κάτω βελονιά εκτελέσει δύο φορές μικρότερη από την κανονική (αυτό εξαρτάται από τη θέση της διάταξης σύμβολο σε ένα κουτί του διαγράμματος), και άνω διαγώνια βελονιά - κανονικό μήκος. Εάν μια κλασματική σταυρός από δύο χρώματα πιάσει, τότε η πάνω διαγώνια βελονιά γίνεται μόνο με ένα, πιο φωτεινό χρώμα. Κατά κανόνα, αυτό είναι το χρώμα που επικρατεί στο σχέδιο. Πρέπει να ολοκληρωθεί η εκτέλεση ορισμένων κλασματικών σταυρών, τοποθετώντας την επάνω ραφή στα υπόλοιπα βελονιά. Αυτό μπορεί να διαταράξει τη γενική σειρά της κατεύθυνσης του κεντήματος. Και, ωστόσο, συνιστούμε να ακολουθήσετε τις σχηματικές οδηγίες έτσι ώστε η κυρίαρχη σκιά να είναι πιο αισθητή.

Για εκείνους που δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή μου χωρίς τη δημιουργικότητα και το αγαπημένο χόμπι, ποιο είναι το κέντημα, η βελόνα γίνεται ένα πινέλο, και τα θέματα για σταυροβελονιά - χρώματα. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε μοτίβα οποιουδήποτε είδους σε μοτίβα, εικόνες και θέματα. Συνήθως είναι η βάση (ύφασμα) για κεντήματα που γίνεται αποφασιστική για την επιλογή του είδους του νήματος.

Κέντημα με σταυρό: τα νήματα και οι ποικιλίες τους

Για να αντιμετωπίσετε την επιλογή κατάλληλων νημάτων, πρέπει να ξέρετε τι είναι και ποια χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα για κάθε είδος.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια περιγραφή των τύπων κλωστών κεντήματος:

  • Φυσικά, χωρίζονται σε λινά, μάλλινα και βαμβακερά.

  • Τεχνητό?

  • Μικτή;

  • Συνθετικό.

Mulino (νήμα από βαμβάκι) - το πιο δημοφιλές νήμα μεταξύ των οπαδών του κεντήματος.



Δεν μπορείτε να συγχέετε μελανζέ και πολύχρωμα, τα οποία σε ένα παμάχ υπάρχουν κλωστές διαφορετικών χρωμάτων. Το Πολύχρωμο χρησιμοποιείται για το κέντημα ενός σχεδίου, ένα τέτοιο νήμα δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Το βαμβακερό νήμα είναι παχιά, ιδανικό για βαριά υφάσματα. Marseirizirovannaya βαμβάκι νήμα έχει μια ισχυρή λάμψη και μια στριμμένη μορφή. Περσικό νήμα είναι μαλακό, έχει ένα στριμμένο σχήμα. Το μάλλινο νήμα είναι ένα λεπτό νήμα, το οποίο πρέπει να διπλώνεται δύο φορές για κεντήματα. Το βαμβάκι είναι μάλλον βαρύ, χρησιμοποιείται σε ταπετσαρία κεντήματος σύμφωνα με τα προγράμματα μέτρησης. Τα μεταλλικά νήματα κέντημα μοιάζουν με ένα μικρό σύρμα. Κατάλληλο για freestyle κεντήματα. Συνδυάζονται με νήματα από μαλλί και βαμβάκι. Και νήματα από μετάξι και βισκόζη - δημιουργούν μια ισχυρή λάμψη.



Τα νήματα για κεντήματα χωρίζονται σε:

  • Ποιότητα;

  • Η δομή.

  • Πάχος;

  • Χρώμα.

Αγοράζοντας κλωστές, θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν επιλεγεί για τη βάση και τον τύπο του κέντημα. Για τους παχύς ιστούς χρειάζεστε ένα παχύ νήμα, ο λεπτός ιστός χρειάζεται τα ίδια λεπτά νήματα και εργαλεία.

Πώς να κεντώ ένα σταυρό σε ένα νήμα

Συνήθως κεντώνετε ένα σταυρό από το κέντρο του υφάσματος. Σε έναν ρηχό καμβά, χρησιμοποιούνται κεντήματα σε ένα νήμα. Η εργασία αρχίζει με το γεγονός ότι το νήμα πρέπει να στερεωθεί στο ύφασμα.

Δεδομένου ότι ο σταυρός πρέπει να είναι ο ίδιος σε πλάτος και ύψος, το ύφασμα στο οποίο θα τοποθετηθεί το κεντητό πρέπει να είναι με μια γεωμετρικά σωστή βάση. Η ύφανση, τα νήματα πρέπει να είναι κάθετα, έτσι ώστε να έχουμε σαν αποτέλεσμα τετράγωνα.



Κέντημα βήμα προς βήμα:

  1. Η κίνηση είναι από αριστερά προς τα δεξιά. Κατ 'αρχάς, η ακολουθία των ράμτων παραμόρφωσης είναι ραμμένη, η κλίση τους πρέπει να είναι στη δεξιά πλευρά. Από τη λάθος πλευρά σχηματίζονται κάθετες ραφές. Αυτό πρέπει να συμβαίνει κατά τη διάρκεια όλων των εργασιών.

  2. Πάνω από την κύρια γραμμή των βελονιών υπάρχουν πρόσθετοι σταυροί, είναι κεντημένοι στην πρώτη διαδρομή του νήματος εργασίας. Η λοξή βελονιά τοποθετείται στην κύρια σειρά, η βελόνα κρατιέται από λάθος πλευρά από κάτω προς τα πάνω. Στη συνέχεια, μια πλάγια βελονιά είναι ραμμένη παράλληλα με την κύρια γραμμή βελονιών. Στη συνέχεια, η βελονιά διασταύρωσης κεντημένο, τοποθετημένη σε λάθος πλευρά, τότε το κέντημα της κύριας σειράς συνεχίζεται.

  3. Όταν το κεντημένο γωνιά των σταυρών πάνω από την κύρια σειρά, μπορείτε να πάρετε "λάθος" ράμματα - γύρισε το αντίστροφο. Για να μην ξεφύγουμε από το γενικό σύστημα, είναι απαραίτητο να κρατάμε μια βελόνα κάτω από τέτοιες βελονιές τη στιγμή κατά την οποία πραγματοποιούνται οι διασταυρούμενες ραφές.

Το μοτίβο όταν είναι κεντημένο σε ένα νήμα είναι πιο ξεθωριασμένο, ο καμβάς μέσα από αυτό λάμπει. Εάν στη γενική εικόνα θέλετε να μειώσετε τη φωτεινότητα των χρωμάτων σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αυτός ο τύπος κεντήματος είναι κατάλληλος.

Νήματα για κέντημα από ένα στιλέτο: πώς να κάνετε τον σωστό υπολογισμό

Πριν από το κέντημα, τίθεται το ερώτημα σχετικά με το πόσα κορδόνια νήματος θα χρειαστεί η βελόνα.

Το μήκος του νήματος μπορεί να ποικίλει:

  • Προκειμένου το νήμα να μην μπορεί να μπερδευτεί ή να περιστραφεί, το μήκος του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40-50 cm.

  • Για νήματα από μαλλί ή νήματα με χαλαρή υφή, είναι προτιμότερο να διατίθενται 20-30 cm.



Εάν η εργασία δεν πραγματοποιηθεί στο ίδιο νήμα, τότε πριν το κέντημα πρέπει να διαιρέσετε το μήκος του απαιτούμενου μήκους σε νήματα, να ισιώσετε και να ενώσετε την απαιτούμενη ποσότητα.

Συρραφή νήματος για εγκάρσια ραφή

Το θέμα της αποθήκευσης των νημάτων για τον εαυτό τους ανυψώνεται από κάθε κοπέλα που ασχολείται με την κατασκευή κεντήματος. Τώρα μπορείτε να βρείτε τίποτα στα καταστήματα, είτε πρόκειται για ένα δοχείο, κιβώτιο, διοργανωτής, πλαστικά ραβδιά ή τσάντες για σπειρώματα.

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι στον οργανωτή. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα νήματα κάτω από τους αριθμούς σε αυτό.


Εάν μια τέτοια αγορά φαίνεται δαπανηρή, μπορείτε να ταξινομήσετε τα νήματα μόνοι σας:

  1. Διακρίνονται σε κουτιά με διαφορετικούς τύπους (μετάξι, βαμβάκι, μελάνη κλπ.).

  2. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή (για παράδειγμα, το νήμα κορνίζας Madeira Rayon VIS 40 1047 δεν πρέπει να βρίσκεται στο σήμα DMC).

  3. Με λουλούδια. Τα νήματα με μαύρο, χρυσό και άλλες αποχρώσεις πρέπει να βρίσκονται χωριστά το ένα από το άλλο.

https://dpanorama.ru/el/

4.357 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page