Η εφημερίδα The Daily Mail δημοσίευσε συνέντευξη με τη δημιουργό του φορέματος Sandy Powell που αποκάλυψε τα μυστικά της θεσπέσιας τουαλέτας:
Ο Sandy Powell OBE είναι Βρετανός σχεδιαστής ενδυμάτων. Έχει οριστεί δεκαπέντε φορές για το βραβείο της Ακαδημίας για το Καλύτερο Σχέδιο Κοστουμιών, κερδίζοντας τρία βραβεία για τις ταινίες Shakespeare in Love, The Aviator και The Young Victoria.Wikipedia (Αγγλικά)
1. Υπάρχουν 8 παραλλαγές του φορέματος, που όλες έχουν διαφορές μεταξύ τους π.χ. μια εκδοχή είναι λίγα εκατοστά πιο κοντή για να τη φορέσει η Lily James σε μια σκηνή όπου έπρεπε να τρέχει. Συνολικά χρειάστηκαν 4,000 εργατοώρες για να ραφτούν και τα 8 φορέματα.
2. Οι πολλαπλές στρώσεις της φούστας έχουν φτιαχτεί από ένα ειδικό πανάκριβο ύφασμα που είναι τόσο ελαφρύ ώστε πραγματικά μπορεί να κινείται στον αέρα.
3. Όταν η Lily James κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων χρειάζονταν να πάει στην τουαλέτα φορώντας το φόρεμα, της έδιναν ένα ειδικό φορητό «καθίκι» - κάμπινγκ ώστε να μην χρειαστεί να ακουμπήσει σε λεκάνη.
4.Δεν επιτρέπεται βάσει συμβολαίου, να αποκαλύψουν οι σχεδιαστές το ακριβές κόστος ούτε το υλικό από το οποίο φτιάχτηκε αλλά εκτιμάται πως η τιμή του ξεπερνά τα 12 000 δολάρια (το καθένα από τα 8)
5. Ο κορσές και το κρινολίνο είναι φτιαγμένα από ατσάλι.
6. Αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο την Lily James με το εν λόγω φόρεμα ήταν η σκηνή του χορού με τον πρίγκιππα που συνεχώς πατούσε το φόρεμα.
7. Χρειάστηκαν 3 μίλια κλωστή και 250 μέτρα υφάσματος για να φτιαχτεί το κάθε φόρεμα.
Σταχτοπούτα: 10 πράγματα που δεν ξέρεις για την πολυαναμενόμενη ταινία της Disney
Πού διακρίνουμε τις ρίζες του παραμυθιού, πώς δημιουργήθηκε το φόρεμα της Σταχτοπούτας και από τι υλικό είναι τελικά το γοβάκι; Plus: 9 πράγματα που ήδη ξέρεις
Πού διακρίνουμε τις ρίζες του παραμυθιού, πώς δημιουργήθηκε το φόρεμα της Σταχτοπούτας και από τι υλικό είναι τελικά το γοβάκι; Plus: 9 πράγματα που ήδη ξέρεις για τη νέα ταινία της Disney.
Τίποτα δε μπορεί να μας ενθουσιάσει περισσότερο πέρα από μια κλασική και αγαπημένη ιστορία που αποκτά νέα ζωή μέσα από το φακό της Disney. Μετά την επιτυχία του "Maleficent" η Disney αναβιώνει ενα από τα πιο κλασικά παραμύθια όλων των εποχών δίνοντάς του σύγχρονο αέρα αλλά και ακόμα περισσότερη...μαγεία! Ελάχιστα 24ωρα έμειναν πια μέχρι την επίσημη πρεμιέρα της 12ης Μαρτίου και ενώ έχεις ήδη διαβάσει πολλά, εδώ στο MissBloom.gr, για την πιο παραμυθένια ταινία της χρονιάς, είμαστε σίγουροι πως υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα που δεν ξέρεις ακόμα. Για να μην πας απροετοίμαστη στις κινηματογραφικές αίθουσες, λοιπόν, ανακαλύψαμε και σου προσφέρουμε τα ωραιότερα 10 trivia για τη νέα "Σταχτοπούτα".
1. Η ταινία κινουμένων σχεδίων του 1950, η πρώτη δηλαδή «Σταχτοπούτα» είναι το κλασικό αριστούργημα της Disney. Η συγκεκριμένη ταινία αποτελούσε τεράστιο οικονομικό ρίσκο για το στούντιο καθώς κόστιζε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια, υπέρογκο για την εποχή ποσό. Απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και έφερε έσοδα περίπου 34 εκατομμυρίων, τοποθετώντας τη Disney ως μεγάλη κινηματογραφική δύναμη της βιομηχανίας του θεάματος. Σήμερα, η ταινία αυτή συμπεριλαμβάνεται στις 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών του American Film Institute και είναι από τους πιο δημοφιλείς τίτλους του στούντιο.
2. Οι ρίζες του παραμυθιού είναι αρχαίες με πρώτη εμφάνιση του μύθου στην Αίγυπτο του πρώτου μετά Χριστών αιώνα με το όνομα «Ροδόπις» όπως την κατέγραψε ο αρχαίος Έλληνας ιστορικός Στράβων. Το 1697 εκδόθηκε η γαλλική εκδοχή του μύθου με τον τίτλο «Σταχτοπούτα ή η Ιστορία της Μικρής Γυάλινης Παντόφλας», η οποία σύστηνε στο κοινό την νεράιδα, την κολοκύθα-άμαξα και το γυάλινο υπόδημα. Αυτή η εκδοχή είναι πιο κοντά στην ιστορία της Disney. Οι αδελφοί Grimm εξέδωσαν τη δική τους εκδοχή, την «Aschenputtel», στην Γερμανία το 1812 όπου επιστράτευαν ένα πουλί στη θέση της νεράιδας. Από τότε υπάρχουν αμέτρητες ενσαρκώσεις της ιστορίας σε βιβλία, στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, τη μουσική και την τέχνη.
Ο Στράβων (ΑμάσειαΠόντου, 64 π.Χ. - ΑμάσειαΠόντου, 24 μ.Χ.) ήταν Έλληναςγεωγράφος, φιλόσοφος και ιστορικός, ο οποίος έζησε στη Μικρά Ασία το διάστημα κατά τη μεταβατική ιστορική περίοδο από τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
3. Για τον χορό ο σκηνοθέτης ήθελε να δείξει την πιο εντυπωσιακή αίθουσα χορού. Το σκηνικό χτίστηκε στο πλατό των ταινιών του 007, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Η αίθουσα διαθέτει 17 τεράστιους και ειδικά φτιαγμένους πολυελαίους από την Ιταλία, με 5000 κεριά, το κάθε ένα αναμμένο από ανθρώπινο χέρι. Οι πολυέλαιοι κατασκευάστηκαν στη Βενετία και είναι από μόνοι τους έργα τέχνης.
4. Τα κοστούμια ανέλαβε η βραβευμένη με Όσκαρ σχεδιάστρια Sandy Powell. Σημείο αναφοράς για τα κοστούμια ήταν η δεκαετία του ’40 και το ύφος ήταν πολύχρωμο, με αναφορές στον καλό και κακό χαρακτήρα του κάθε ήρωα.
5. Η Σταχτοπούτα φοράει το ίδιο φόρεμα κάθε μέρα για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Το σχέδιο έχει επιρροές από τη δεκαετία του 1920.
6. Η τουαλέτα της Σταχτοπούτας χρειάστηκε μήνες προετοιμασίας και πολλά προσχέδια, πρόβες και δοκιμές που περιλάμβαναν κίνηση και χορό. Αποτελείται από πολλές στρώσεις φίνου υφάσματος, σε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε. Η Σταχτοπούτα δεν φοράει κανένα κόσμημα ούτε τιάρα, καθώς είναι η απλότητα της που την κάνει να ξεχωρίζει στο πλήθος. Βέβαια, το φόρεμα από μόνο του διαθέτει 10,000 Swarovski κρύσταλλα και αποτελείται από περίπου 250 μέτρα υφάσματος.
7. Ακόμα πιο φαντασμαγορικά είναι τα κοστούμια της Μητριάς. Πηγή έμπνευσης ήταν η Marlene Dietrich και η Joan Crawford σε συνδυασμό πάντα με το απαράμιλλο στυλ και την όμορφη σιλουέτα της Cate Blanchett.
8. Η Νεράιδα φοράει μία λευκή τουαλέτα με ασημένια φτερά που χρειάστηκε 120 μέτρα υφάσματος, 10,000 Swarovski κρύσταλλα και 400 κόκκινα φωτάκια LED, τα οποία ράφτηκαν μέσα στο ύφασμα και ανάβουν όταν κάνει τα μαγικά της. Το φόρεμα δεν ήταν ιδιαίτερα άνετο κατά τα λεγόμενα της Helena Bonham Carter.
9. Πηγή έμπνευσης για το γυάλινο γοβάκι ήταν ένα μικροσκοπικό και πολύ κομψό παπούτσι του 1890 που βρίσκεται σε ένα μουσείο παπουτσιών και έχει τακούνι 12 πόντων.
10. Το γοβάκι δεν είναι απλώς γυάλινο αλλά κρυστάλλινο. Για την κατασκευή του χρειάστηκε η συνδρομή του θρυλικού αυστριακού οίκου Swarovski που ανέλαβε να εκτελέσει τα σχέδια της Powell μετά από πολλές δοκιμές που κράτησαν αρκετούς μήνες. Κατασκευάστηκαν 8 αντίγραφα της περίφημης γόβας, τα οποία φυσικά ποτέ δεν φορέθηκαν από την πρωταγωνίστρια, καθώς το κρύσταλλο δεν επιτρέπει καμία απολύτως κίνηση.
https://www.missbloom.gr
Comments