top of page

Η ιστορία της ραπτομηχανής σε VIDEO

  • Εικόνα συγγραφέα: Vale Ntina
    Vale Ntina
  • 4 Απρ 2021
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Ο Τόμας Σέιντ, ήταν ο πρώτος που σχεδίασε μηχάνημα το οποίο είχε τη δυνατότητα να τρυπάει με μια βελόνα το σκληρό δέρμα. Κατοχύρωσε την πατέντα του, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, όμως ο τίτλος δεν τον κάλυπτε για υποδήματα, όπως αρχικά είχε στο μυαλό του. Μπορούσε να ράβει μόνο ρούχα.


 
 
 

Comments


VALENTINA.png
vvaal.png
ςς.png
vale1.png

Η ΜΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.....!......... Η Ελληνικη ενδυμασια, δεν είναι τυχαίο που η βάση του Πατρoν έχει το 48 νούμερο το οποίο μέτρησαν της αναλογίες της Αφροδίτης της Mήλου και βρήκαν την χρυσή τομή για να μπορέσουν να εφαρμόσουν τα ρούχα αυξομειωνόνταστα.
Το ένδυμα αποτελεί μια δυναμική μορφή πολιτισμού με ιστορική, κοινωνική , βιομηχανική, ψυχολογική, οικονομική διάσταση και είναι κομμάτι αυτογνωσίας του λαού που το δημιούργησε. Η συνάντηση παλαιότερων με νέες αισθητικές αξίες μπορεί να οδηγήσει σε μετεξέλιξη παραδοσιακών μορφών τέχνης προς ...σύγχρονες..Απλά ενδύματα που χαρακτήριζαν εποχές σπάνιας ομορφιάς και ανεκτίμητης αξίας έκφρασης: δηλαδή έργα που αποκαλύπτουν στοιχεία για την ταυτότητα του τόπου και των κατοίκων διαφόρων περιοχών της χώρας μας

bottom of page