top of page
  • Εικόνα συγγραφέαVale Ntina

5 μυστικά για να φροντίσετε σωστά τα βελούδινα κομμάτια

Έγινε ενημέρωση: 24 Οκτ 2023



Ένα ύφασμα που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα για να μείνει για πάντα στην γκαρνταρόμπα σας

Μπορεί να πιστεύετε, ότι το βελούδο έχει φτάσει ήδη στο απόγειό του, αλλά αυτή η τάση δε δείχνει να εγκαταλείπει το προσκήνιο της μόδας σύντομα.

Ως ύφασμα τον χειμώνα ήταν κυριολεκτικά παντού, από μπότες μέχρι παλτό και φούστες και σε όλες τις αποχρώσεις.

Και παρά το γεγονός ότι πλησιάζει η άνοιξη, το βελούδινο trend θα συνεχίσει να δίνει δυναμικό παρών αλλά σε πιο ανάλαφρα κομμάτια, όπως μίνι φούστες, κιμονό, σακάκια, top και φορέματα.

Είναι δύσκολο να του αντισταθεί κανείς, μ' αυτό το αίσθημα πολυτέλειας που αποπνέει, αλλά και το διαχρονικά κομψό του χαρακτήρα.

Το μόνο του μειονέκτημα είναι, ότι δεν αποτελεί ένα πρακτικό ύφασμα για καθημερινή χρήση, καθώς κάνει εύκολα σημάδια ενώ συνήθως πλένεται στο χέρι ή απαιτεί καθαριστήριο.

Επειδή χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης, υπάρχουν 5 σημαντικοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να είστε σίγουρες πως θα αντέξει.

1. Σίδερο

Ποτέ μην σιδερώνετε το βελούδο, καθώς και οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να δημιουργήσουν ζημιά σε αυτό το ευαίσθητο ύφασμα.

2. Δίπλωμα

Προσέξτε πώς το διπλώνετε. Μην το συνθλίψετε μέσα στη ντουλάπα σας, αφήστε λίγο χώρο γύρω του να "αναπνέει".

3. Πλύσιμο

Πάντα να ελέγχετε την ετικέτα με τη θερμοκρασία και τις οδηγίες πλυσίματος. Στην περίπτωση που πλένεται στο χέρι, πρέπει να γίνεται με μη-βιολογικό απορρυπαντικό. Απαλά πατήστε το λίγο, για να φύγει το πολύ νερό αλλά μην το στύψετε. Απλώστε το να στεγνώσει φυσικά, χωρίς να χρησιμοποιήσετε μανταλάκια που μπορούν να το βλάψουν αφήνοντας ακαλαίσθητα σημάδια.

4. Στέγνωμα

Σ' ένα βελούδινο παλτό, σακάκι ή φόρεμα, το στέγνωμα πρέπει να γίνεται πάνω σε μια κρεμάστρα. Αν αναφέρεται στην ετικέτα με τις οδηγίες, τότε ένα δροσερό στέγνωμα είναι ό, τι πρέπει, αφήνοντάς το απαλό και χωρίς τσάκιση.

5. Περιορίστε τη ζημιά

Η ζημιά είναι αναπόφευκτη από ένα σημείο και μετά. Το κολάρο θα τρίβεται στον λαιμό, τα μανίκια θα λυγίζουν, οι μανσέτες θα έρχονται σε επαφή με τα χέρια και τους καρπούς κ.α. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σας γλυτώσει απ' αυτή τη φθορά, ωστόσο οι ειδικοί υφασμάτων μπορούν να ανακτήσουν τα σημεία του βελούδου που έχουν φθαρεί.


31 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page