Όσο τα χρόνια περνούν όλο και πιο πολύς κόσμος αποκτά όλο και πιο πολλά δερμάτινα. Παλαιότερα τα δερμάτινα θεωρούντο είδος πολυτελείας. Όλοι ονειρεύονταν να αποκτήσουν ένα δερμάτινο. Τώρα πια το όνειρο έγινε πραγματικότητα στους περισσότερους αν όχι σ' όλους.
Αλήθεια ποια είναι η προέλευση των δερμάτινών μας; Έχουμε σκεφτεί; Από ποια ζώα; Παλιά υπήρχε η φήμη ότι τα καλά σουέτ ήταν από αντιλόπη. Τα δερμάτινα προέρχονται από τα ζώα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για τροφή
ΜΟΣΧΑΡΙΑ
ΧΟΙΡΙΝΆ
ΑΡΝΙΑ
ΚΑΤΣΙΚΙΑ
ΑΝΤΙΛΟΠΕΣ
ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΗ
ΦΙΔΙΟΥ
ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΟΥΣ
Ανάλογα με το βάρος και το μέγεθος του ζώου είναι και το μέγεθος και το βάρος των δερμάτινων ρούχων μας. Το κάθε δερμάτινο ρούχο θα δείτε ότι αποτελείται από πολλά κομμάτια ενωμένα με ραφές.
Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΕΓΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ - ΚΡΥΒΕΙ ΧΙΛΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Η επεξεργασία καθαρισμού των δερμάτινων είναι ειδική, αλλά λόγω του γεγονότος ότι ένα δερμάτινο ράβεται με κομμάτια από διαφορετικά μέρη του σώματος των ζώων, κατά κανόνα υπάρχει σχετική ονοματομορφία στις ιδιότητές του, οι οποίες πιθανόν να παρουσιαστούν, ιδιαίτερα μετά το πρώτο καθάρισμα. Έτσι, υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν αποκλίσεις από το αρχικό χρώμα, την αρχική ευλυγισία και μικροατέλειες που υπήρχαν στο δέρμα του ζώου πριν τη ραφή, όπως ουλές, γδαρσίματα, ρυτίδες που ήταν επιτυχώς «καμουφλαρισμένες» ώστε το δερμάτινο ρούχο να δείχνει άψογο. Ραφές οι οποίες είναι κολλημένες με κόλλα και όχι γαζωμένες, μπορεί με το υγρό του στεγνού καθαρίσματος να ανοίξουν και η κόλλα να απλωθεί και να δημιουργήσει σκιές. Λεκέδες παλιοί, καθώς το υπόλοιπο δέρμα καθαρίζεται, μπορεί να γίνουν πιο εμφανείς. Με την πάροδο του χρόνου τα χρώματα με τα οποία έχουν βαφεί τα δερμάτινα οξειδώνονται και ξεθωριάζουν, ιδιαίτερα στις περιοχές που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στο φως. Συζητήστε με το καθαριστήριό σας προσωπικά και εμπιστευτείτε το δερμάτινό σας σε υπεύθυνα χέρια!
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΕΡΜΑΤΩΝ Τα δερμάτινα ρούχα που φοράμε είναι φτιαγμένα κυρίως από 3 κατηγορίες δερμάτων, που προέρχονται από 3 κατηγορίες ζώων: α. από μοσχάρια, β. από αρνιά ή κατσίκια, γ. από χοιρινά.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΔΕΡΜΑΤΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ
Α. Σουέτ ή καστόρι ονομάζουμε τα δέρματα που έχουν πέλος, όπως το βελούδο. Είναι το εσωτερικό μέρος του δέρματος του ζώου.
Β. Νάπα ή γλασέ ονομάζονται τα δέρματα που είναι βαμμένα με σπρέι ή με πινέλο. Η επιφάνεια τους είναι λεία αφού στεγνώσει η βαφή και κάπως σκληρή εξαιτίας της μπογιάς. Η τεχνοτροπία αυτή είναι παλιά και δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια. Με αυτό τον τρόπο είναι φτιαγμένα τα τζάκετ των μοτοσικλετιστών.
📷Γ. Ναμπούκ ή σαμουά είναι δέρματα μαλακά, λεία και δεν έχουν πέλος. Η βαφή τους γίνεται μέσα σε μεγάλους περιστρεφόμενους κάδους, όπως τα βιομηχανικά πλυντήρια.
Δ. Μουτόν-Ship skin είναι το δέρμα του προβάτου μαζί με το τρίχωμά του. Τα ρούχα αυτά έχουν ως εσωτερικό τους τη γούνα και ως εξωτερική εικόνα είναι σουέτ.
Αποφύγετε τα πολύ λεπτά δέρματα όταν αγοράζετε δερμάτινο ρούχο, γιατί δεν αντέχουν καμία επεξεργασία. Προτιμήστε φερέγγυα καταστήματα πώλησης.
Βουρτσίζετε συχνά τα δερμάτινα ρούχα σας, αν πρόκειται για δέρματα με πέλος (σουέτ), ή περάστε τα με νωπό πανί αν πρόκειται για λεία δέρματα.
Αποφεύγετε την άμεση επαφή του δέρματος με το σώμα σας. Μην εκθέτετε το δερμάτινό σας στη βροχή και αν συμβεί αυτό αφήστε το να στεγνώσει με φυσικό τρόπο.
Μην περιμένετε να λερώσει πολύ για να το πάτε στο καθαριστήριο.
Μην επιχειρείτε να τα καθαρίσετε μόνοι σας. Δώστε το σε επιλεγμένα καθαριστήρια.
Η ποιότητα κατασκευής, η φροντίδα και ο σωστός καθαρισμός μπορούν να κρατήσουν το δερμάτινό σας αθάνατο
Comments